Volkswagen Touran: achterklepslot/safe modus

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6FSI

Mijn achterklep(slot) bleef op "op open staan" in het scherm. Ik heb het gedemonteerd en het koperlipje bij de micoschakelaar iets verder uitgebogen, dit ging namelijk niet ver genoeg los van de schakelaar als het slot op dicht (slot) ging. Probleem is nu verholpen, hij geeft geen valse melding meer. Nu heb ik de afgesloten slotschakelaaraansluiting weer aangesloten en gemonteerd. Alles werkt perfect op het volgende na: Als ik voorheen via de achterklepknop op de afstandbediening (de middelste knop) de achterklep apart opende en daarna handmatig weer sloot ging hij direct weer automatisch met een enkel signaal van de knipperlichten op de safe modus (lampje knipperde dan in het portier). Nu gaat de achterklep na het sluiten wel gewoon dicht maar niet automatisch op slot (vergrendeld) en geeft daarna geen enkel knipperlichtsignaal en dus wordt de safe modus niet ingeschakeld. Als ik daarna op de sluitknop druk op de afstandbediening gaat hij normaal op de safemodus maar dat is een handeling die feitelijk niet hoeft. Hoe dit op te lossen, dien ik iets (via de regelkast bij VW) te resetten omdat ik de slotschakelaar (kort) heb losgekoppeld en de centrale regelunit dit ziet als een een (permanente) storing in het circuit van de safemodus waardoor hij de achterklep uitsluit van het automatisch op safe zetten??? De melding open/dicht werkt nu correct op het scherm, dit heb ik diverse malen getest. Gaarne verneem ik de oplossing.

steef10

Geplaatst door steef10 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Achterklepslot vervangen.
Is een bekend probleem en als je een nieuwe haalt krijg je een verbeterde uitvoering en zou je probleem verholpen moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.