Volkswagen Golf IV TDI: trillen met remmen

Bouwjaar: 1998

Een Golf IV heeft na het vervangen van de remblokken en schijven op de vooras het probleem dat hij bij het afremmen het laatste stuk in het pedaal trilt. Dit echter niet altijd, en soms ook met een behoorlijk hoge frequentie tot bijna stilstand. Remklauwen zijn goed gangbaar en schijven lijken niet krom te zijn, te meer daar de trilling zich niet altijd en in dezelfde mate voordoet. Daarnaast heeft de auto 1 maal na het wegrijden op de rem blijven staan en sloeg toen af. Na opnieuw starten kon men wegrijden. Iemand enig idee of dit verband houdt en wat zouden de oorzaken kunnen zijn van het trillen?

Sjors10975

Geplaatst door Sjors10975 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

raymond_hoste (0), 20 jaar geleden

Hallo,
Ik heb een paar vragen:
Hoelang zitten ze er al op de remschijven?
Houd je na een stevige remweg de voet op het rempedaal want dan koelt de remschijf op die plek het snelste af en kan de remschijf krom trekken.Heb ik al eenkeer mee gemaakt!!
Heb je de naaf wel goed schoongemaakt van roest?Als de onder grond niet goed schoon is en de nieuwe schijf monteerd.Dan zit de schijf scheef op de naaf zitten en dat kan trillingen veroorzaken.Anders laat de schijven aan de auto afdraaien.
Het kan ook zijn dat er speling op het wiellager zit en die trillingen veroorzaken.
succes

Sjors10975 (0) PRO, 20 jaar geleden

De schijven zitter er een maand op. Na een week begon het trillen. Ik heb 100% zeker niet de voet op de rem gehouden. De naaf was brandschoon tijdens montage. Met name de variatie in trilling vind ik vreemd, de ene keer heel snel en dan weer heel strak afremmen zonder enige vorm van trilling.

nijkamp (0) PRO, 20 jaar geleden

de gaten in het fusee waar het remzdel aan vast zit slijten uit
komt zeer regelmatig voor
bij de volkswagen dealer zijn hier busjes voor
als dit niet gaat zit je aan een nieuw(ander fusee)

succes

barry828 (0), 20 jaar geleden

ik had precies hetzelfde probleem nieuwe schijven en blokken gemonteerd na een week trillen de ene keer inderdaad erger dan de ander keer ik heb weer nieuwe schijven gehaald en blokken en weg was het trillen.dus ik denk dat dat het probleem is


succes barry

johnny5756 (0) PRO, 20 jaar geleden

Nieuwe schijven willen vaak na een x aantal weken trillen,vooral als het niet orgn zijn . wat dan het beste is ,is afdraaien op de auto. Ze zijn dan stil.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.