Volkswagen Caddy: Trillende caddy bij belasting

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo,

Heb een probleempje met een Caddy SDI. Deze trilt vibreert sterk uit de aandrijflijn bij het optrekken cq onder belasting zijn. Als hij in neutraal loopt voel je er niks van dus zit niet in de onbalans van de wielen. Voelt aan alsof er iets mis is met de aandrijfassen of versnellingsbak. Af en toe wil hij ook niet in zijn 2, heeft er niks mee te maken maar geef het toch even mee. Hij blokeert precies.
Alle ophangingpunten zijn ok. Wagen is geimporteerd uit duitsland, vermoed gepruts met de kilometerstand. Is dit trouwens na te gaan in Duitsland?
Heeft iemand dit probleem al eerder gehad, is dit een gekend probleem?

Bij voorbaat dank

grease

Geplaatst door grease (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Binnendste homokineten van de aandrijfassen zijn versleten,je kunt ze omwisselen van links naar rechts,maar nieuwe monteren is beter.
Dat de auto niet in z'n 2 wil zou er in theorie wel iets mee te maken kunnen hebben.
Omdat de binnendste homokineten versleten zijn,wordt het motorblok heen en weer geduwd,dit veroorzaakt de vibrering,waardoor het schakelmechanisme ook mee beweegt,de schakelweg wordt hierdoor beinvloed,en de auto schakelt dan slechter.(in theorie)
Succes.

jarno5178 (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaat de aandrijfassen vernieuwen en het is vast opgelost. Wij hebben het al 2 x gehad ook bij een jonge auto met weinig KM.

grease (0) PRO, 17 jaar geleden

Allen bedankt voor de snelle reactie, ik vermoedde ook iets in die richting maar had gehoord dat veel versnellingbakken van sdi s ook problemen hadden. En aangezien ik niet het eerste slachtoffer zou zijn van teruggedraaide kilometerstanden wou ik dit eens controleren. Bedankt voor de goeie tips

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.