Volkswagen Caddy: start niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 i

wou wagen starten en deed niets. Geen controlelampjes, binnenverlichting, enz. Ik zet contact af en brandstof- en temperatuurmeter beginnen uit te slaan.
Heb startkabels aan gelegd en geprobeerd te starten. Controlelampjes branden wel maar voorgloeilampje ging direkt uit. Starten deed ie niet en er kwamen vonken uit de plus-pool; polen waren wel goed aangesloten!
Nadien lichten, enz... geprobeerd; die werkten allemaal; maar starten niet.

Bij eerste nazicht lag de plus-pool wel los.


Iemand die dit probleem kent?

Alvast bedankt

luc.s

Geplaatst door luc.s (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

slecht contact van accuklemmen, trek de klemmen los en controleer op inbranden van klemmen en polen.indien nodig eea vervangen. de contactvlakken van polen en klemmen MOETEN absoluut vrij zijn van verbrandingsresten en vuil, en mogen in geen geval sporen en putten van inbranding vertonen.

dat de verlichting wel werkt zit hem in het feit dat deze minder vermogen trekt dan de startmotor, en dat dus tijdens het starten de stroom zo hoog wordt dat het evetueel aanwezige ( punt)contact weer verbrand.

succes Marcel

luc.s (0), 17 jaar geleden

probleem opgelost

heb alles beetje opgekuist en alles goed vast gemaakt. Was foutje van de garage want is nog niet lang geleden controle gedaan.

Bedankt voor de informatie, Marcel.


Grtjs.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

bedankt voor je reactie luc, en succes met de auto.

groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.