Volkswagen New Beetle: Trillende versnellingspook in 4e versnelling

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 AQY

De versnellingspook trilt tijdens het rijden in de 4e versnelling. Als je de koppeling aanraakt is het weg en het komt weer terug als je hem loslaat. Heel soms trilt die niet.

De frequentie van het trillen neemt ook toe naarmate je harder gaat rijden.

Als de wielen vrijhangen op de brug zijn de trillingen ook nauwelijks voelbaar.

Het trillen is alleen in de vierde versnelling, en schiet niet uit z'n versnelling.

Schakelmechanisme d.m.v. kabels.

Af en toe springt tijdens het rijden het esp lampje aan, toen de auto op de brug stond met de wielen vrij ook het abs lampje. Motor uit en opnieuw starten waren de lampjes weer uit. Weet niet of het er iets mee te maken heeft maar ik meld het maar even.

Wie heeft er eerder zoiets meegemaakt?

Leon van Veen

Geplaatst door Leon van Veen (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Als je schudden van de neus van de auto bedoeld bij het gasgeven en het weer weg is bij gas los,dan zijn het de binnendste homokineten.

Leon van Veen (0) PRO, 16 jaar geleden

De neus van de auto schud niet, het is alleen de versnellingspook in z'n vierde versnelling, als je gas geeft en als je gas loslaat ook. Pas als je de koppeling intrapt is het weg.

Er zit ook geen speling op de aandrijfassen.

frank2707 (0), 16 jaar geleden

Hoi,

ik heb een soortgelijk probleem met mijn Golf V. In de 3 en 5e versneling trilt de pook behoorlijk. Wat ook opvalt is dat je de pook naar voor en achter ziet gaan bij het gas geven en weer loslaten. Het lijkt alsof er dus in de voorste versnellingen (1/3/5) speling zit waardoor de pook een beetje vrij spel heeft.
Ik meen me te herinneren dat het in het begin alleen maar waarneembaar was in de 5e versnelling. Het is dus zeker niet zo dat de hele auto trilt. Het is echt alleen maar de versnellingspook.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.