Volkswagen Polo: Trilling in/door de auto/lawaai

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Beste parts en profs!

Ik heb een probleempje, nogal logisch.

Wanneer ik in mijn wagentje stap en begint te rijden vertoont deze gelijk al een vreemde trilling door/in de auto. Bij alle snelheden is dit waarneembaar. Op afstand is dit natuurlijk lastig te bepalen omdat het schudden/trillen/lawaaigeluid erg moeilijk te omschrijven is.

Verder is het zo dat wanneer ik lekker aan het door rijden ben dat er niet echt een trilling in het stuur optreed. Maar ga ik wat naar links en rechts heen en weer dan wordt dit gevoel lichtelijk doorgegeven aan het stuur.

Gelijk aan de rilling ontstaat er bij hogere snelheid een lawaaierig geluid, ietwat golfend (een lekke band geluid)!!

Al met al erg storend en vervelend aangezien ik een prof ben in trillingsirritatie! (maar weet zelf nooit het probleem op te sporen)

Ik hoop dat ik het wat duidelijk heb kunnen uitleggen en dat iemand mij kan vertellen wat het is, of juist niet is !! (aangezien trillingen veroorzaakt kan worden door meerdere mogelijkheden) Iets uitsluiten is dus ook welkom!!

Mvg,

Guido!

guido3877

Geplaatst door guido3877 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

cuppende achterbandjes? ga eensmet eensmet de vlakke hand over je loopvlak, tegen de draairichting in...als er cupvorming aanwezig is...voel je het zo wel..

guido3877 (0), 16 jaar geleden

Achterbanden vervangen, lawaai is weg.

Trillingen lijken gevoelsmatig toch bij de voorkant weg te komen. Al vanaf de eerste meters rijd/rolt hij niet lekker over de weg waarbij het stuur trillingen vertoont bij een snelheid van af de 80 km. hoe harder de snelheid hoe zwaarder de schuddding/trilling.

Voor zover ik het kan voelen is de linkerband lichtelijk aan het cuppen en door een bocht naar rechts voelt dit enigzins wat bonkend,

Ik heb geen zin veel geld aan een dergelijk probleem uit te geven, Voorheen met een golf 3 ook trillingen enz. dit heeft veel geld gekost zonder resultaat.

Hoe kan ik dingen uitsluiten en wie heeft wat suggesties over het probleem zelf.

Ik ga vanavond de ophanging enz. even na laten kijken.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

ik neem aan dat je achter nieuwe banden hebt laten monteren...zet deze eens voor..triling weg of naar achteren verplaatst? zit het in de voorbanden.

heb ook weleens een buitenste homokineet vervangen van zo'n polo..die gaf geen herrie maar veroorzaakte toch trilling.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.