Volkswagen Vento VR6: trillingen bij accellereren

Bouwjaar: 1995

Sinds enige tijd merk ik bij het accellereren een lichte trilling, ongeveer alsof je over witte strepen/ribbels rijdt. Bij constante snelheden of kalm accellereren is niets te merken. Ik dacht aan drie mogelijke oorzaken:
- gecupte banden. Maar: aan het profiel merk ik niets. Als de banden gecupt waren zou je dat moeten kunnen voelen.
- wiellager. Maar: alle vier naven voelen even warm aan. Als er één gaar is zou die beduidend heter moeten zijn.
- probleem met de ontsteking. Maar: met ingetrapte koppeling loopt de motor zonder merkbare hapering. Ik heb wel eens een probleem gehad met een bougiekabel, en dat voelde anders, en was ook bij stationair te merken.
Iemand enig idee wat mijn probleempje kan veroorzaken? De auto heeft ruim 98000 mijl gereden en staat op standaard banden (Continental, 205/50R15) die voor bijna aan vervanging toe zijn.

spek

Geplaatst door spek (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

vr6men (0), 19 jaar geleden

Hoor je dan ook een bijgeluid? Als dat zo is zou het de binnenste homokineten wel eens kunnen zijn.

spek (0), 19 jaar geleden

Nog niet op bijgeluid gelet - dus waarschijnlijk geen bijgeluid. Als het de binnenste homokineet is heeft het geen zin om te controleren of het bij accellereren in een bocht anders is dan bij rechtuit accellereren - toch?

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Ronald

Even over de VR6MEN die zit denk ik wel goed over de binneste homokneten die kun je even omdraaien van links naar rechts.
Het trillen zit zeker in het stuuur en de versnellingspook trilt ook denk ik.
En VR6MEN de binneste hoeven niet altijd een bijgeluid te maken.

Groeten en succes, Eddie Fast

spek (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reakties. Volgens de VW-dealer zit het probleem inderdaad in de homokineten. Die gaan worden vervangen.

vr6men (0), 19 jaar geleden

Heb het niet goed omschreven, ik bedoelde eigenlijk of er nog iets anders merkbaar was op zo'n moment, b.v. een soort "kloppen" die je goed voelt via de carossorie. Heb het bij m'n eigen VR6 gehad en was inderdaad 1 van de binnenste homokineet.

Succes.

spek (0), 19 jaar geleden

Ja, bij het optrekken merk je een soort kloppen of trillen, zonder dat je precies kunt aangeven waar dan wel. Alsof je over dwarse wegmarkeringen rijdt. De VW monteur die met me meereed (reed liever niet zelf vanwege mijn rechtse stuur) had het al na een kort stukje door.
De onderdelen zouden deze week nog kunnen worden gemonteerd, net voor de vakantie. Dan kan'ie er weer even tegen - hoop ik.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.