Volkswagen Vento 1.9 d: Rollagers versnellingsbak

Bouwjaar: 1994

Wagen heeft 235.000 km en maakt een gebrom bij -+ 50 en 100 km/h.Rollagers voor en achter zijn ok en gebrom komt, denk ik, links voor.Volgens mij komt het uit de versnellingsbak en ik denk zelf het differentieel.Iemand vertrouwd met dit fenomeen en zijn deze lagers te vervangen of is een ruilversnellingsbak een beter optie.
Geert

geert3496

Geplaatst door geert3496 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

luchtfilter huis wil bij deze auto's ook weleens een flinke brom geven bij bepaalde snelheden, kan zeer vervelende brom zijn en lastig te zeggen waar het vandaan komt. dus kijk ook even naar het luchtfilter huis.

Lenman (0), 19 jaar geleden

Voordat je de versnellingsbak uit elkaar haalt, of inruilt;
Slang van de rembekrachtiger naar het inlaatspruitstuk waarschijnlijk net waar de bevestiging aan het spruitstuk zit gescheurd of gebroken. (je kunt dit vaak slecht zien omdat hij aan de onderzijde zit) Komt veel voor en heeft exact deze klacht als gevolg. Als je aan deze slang rommelt terwijl de motor loopt en hij is kapot zul je merken dat het probleem erger of juist minder wordt.
( kheb het zelf met mijn caddy ook gehad, het is niet constant he, alleen bij een bepaald toerental ( resonantie).

succes ( Thanx to Harry Dok)

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ehm, even voor mijn begrip... een diesel haalt zijn onderdruk voor de rembekrachtiging toch van de vacuumpomp en niet van het inlaatspruitstuk? Ik dacht dat die pomp er juist was omdat een diesel geen onderdruk in het inlaatspruitstuk heeft.

Groeten, Thijs

Lenman (0), 19 jaar geleden

haha, oke
Ik rij zelf een caddy 1.9 sdi, en er loopt een slangetje van mijn rembekrachtiger naar de EGR. Ik hoorde het van Harry Dok, die zei dat daar nogal eens een scheurtje in komt, ik heb gekeken en die was idd gescheurd, nieuwe gehaald en gebrom is over.
Groetjes Len

geert3496 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ben pas terug van reis en heb nog geen tijd gehad om te antwoorden.Na overleg met de klant beslist om verder te blijven rijden met het gebrom en afwachten wat verder gebeurd.Wagen heeft reeds de nodige kilometers.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.