Volkswagen Vento 1.8 GL: koppelingspedaal blijft hangen

Bouwjaar: 1994

Als je het koppelingspedaal intrapt blijft deze beneden hangen.
En wanneer je de hefboom in de motorruimte naar beneden drukt springt ie weer omhoog. Dit geeft mij het idee dat de kabel nog in orde is. Een idee van drukgroep is ook al geoppert iemand nog meer iedeeën of is dat gewoon het probleem.

Info: Koppelingsplaten, drukgroep, etc. zijn zo'n 65.000km geleden vervangen.

Jornt

Geplaatst door Jornt (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

afhankelijk van de kilometerstand van de auto zou ik de bak eraf halen en meteen de hele rits vervangen.... kanje er meteen weer tegenaan voor een tig kilkometers en weet je dat je hem er niet weer vanaf hoeft te halen.

de kabel lijkt mij inderdaad geen optie.
En het pedaal zelf blijft ook niet hangen zeker :)

suc6

sarabande99 (0) PRO, 20 jaar geleden

kijk eens of de hevel waar de koppelingskabel aan zit niet te hoog zit die hevel kan inhet huis scheuren zodat het lijkt of het druklager of de drukgroepstuk is

Jornt (0), 20 jaar geleden

=> blijegeit => Ik neem aan dat je het stukje "info" heb gemist, want ik denk dat deze onderdelen wel iets langer mee moeten gaan dan 65.000km

=> henk Bruijsten => Kan je misschien iets specifieker vertellen waar ik dan moet kijken en waar de aandachtspunten liggen.

Audifreak763 (0) PRO, 20 jaar geleden

De hevel die Henk bedoelt zit in de versnellingsbak achter het groene plaatstalen deksel aan de linkerkant van de bak. het is een betrekkelijk klein, boonvormig, plat onderdeel. Het onderdeelnummer is 020 141 709 B. Het kost een euro of twaalf.

suc6 Jan

blijegeit (0) PRO, 20 jaar geleden

ja inderdaad, had ik even over het hoofd gezien, sorry :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.