Volkswagen Golf V: Trillingen versnellingsbak

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI BAG

Goedendag,

ik heb de volgende problemen met mijn Golf:

steeds vaker merk ik bij het optrekken vanuit stilstand in 1e versnelling, en rijden in achteruit dat de auto erg begint te trillen/ schokken de eerste meters. Alsof de koppeling erg ruw is. Eénmaal opgetrokken lijkt er niets aan de hand te zijn. Maar er is ook iets mis met de versnelling, en dan met name de voorste versnellingen. Dit betreft dus de 1e, 3e en 5e versnelling. Als ik eerst al rijdend free-wheel, de 1e, 3e of 5e versnelling gekozen heb, en vervolgens het koppelingspedaal op laat komen, dan zie je en voel je de versnellingspook naar achteren schieten (ong. 2 cm).
Trap je dan het koppelingspedaal weer in, dan schiet de versnelingspook weer naar voor. Al rijdend in 1 van de voorste versnellingen trilt de pook (ook zichtbaar) zolang de versnelling belast wordt.
Heeft iemand dit probleem al eerder meegemaakt, en wat is/ zijn de oplossing(en)? Moet ik het problkeem misschien zoeken in een versleten motorsteun??

M.vr.gr.

Frank

frank3147

Geplaatst door frank3147 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

daar kun je wel eens gelijk in hebben,als er een motorsteun niet goed meer is kan de bak of motor kantelen waardoor de afstand van versnellingstang langer of korter wordt en inderdaad kan de motor dan bokken,even de handrem erop iemand onder de motorkap laten kijken in zijn versnelling zetten en net doen of je wegrijd en kijken of de motor niet kantelt of bokt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.