Volkswagen Bora: trillingen vw bora 110pk tdi

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi 81kw asv motor

trillingen bora tdi

ik heb last van trillingen bij het gas geven in de 3e (40-55kmh), 4e(60-90kmh) en 5e versnelling

(90kmh en harder)

auto heeft 230000km gelopen, ik heb 30000km geleden het 2massavliegwiel vervangen(incl. koppeling) en een vast vliegwiel van sachs gemonteerd.

zou het weer het vliegwiel zijn? kan me dat niet voorstellen temeer dat een vast vliegwiel is. of moet ik het zoeken in de aandrijfassen?

alvast bedankt voor de reactie's

gr. vw-amateur

vw-amateur

Geplaatst door vw-amateur (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

een vast vliegwiel kan wel voor meer trilling zorgen maar dat het 30000 km geleden al gemonteerd is weet je hoe het toen was.
ik vermoed dat je aandrijfassen de boosdoener is.

groetjes jan.

vw-amateur (0), 13 jaar geleden

Jan T.

Dank voor je reactie. voorheen met 2massavw had ik geen last van trillingen. en de afgelopen 30000 km ook niet. probleem is net een week oud. heb toevallig vandaag de wielbouten aangedraaid en iets minder trilling. maar ik ga dit weekend(samen met iemand haha) de aandrijfassen vervangen. ik laat het wel weten. ik vermoed idd de aandrijfassen,

vw-amateur (0), 12 jaar geleden

probleem opgelost. gewoon een origineel koppeling en 2massavliegwiel in gezet. alle trillingen zijn weg. denk dat het vast vliegwiel toch niet zo een goed idee is

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ja dat hebben ze er niet voor niets in gezet.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.