Volkswagen Polo: Tsjilpend geluid bij warme motor

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 45 kw

Hallo!

Mijn polootje maakt bij een warme motor een soort "tsjilpend" geluid. Het is het beste te vergelijken met een krekel geluid die regelmatig loopt hoeveel toeren ik ook maak. Hij gaat dan wel iets sneller tsjilpen, maar het volume blijft hetzelfde. Ook kost het wat vermogen van mijn motor. Als deze stationair draait, draaien de toeren wat lager soms. Hij sputtert en schokt dan een beetje alsof hij bijna afslaat.
Het gekke is dat dit tsjilpen alleen te horen is bij een warme motor en dus niet bij het starten. Geen v-snaar dus lijkt me.
Ik heb al gedacht aan de fan ofzo? Ivm de relatie met de warme motor?

Iemand hier ervaring mee?? Groetjes!

hanneke007

Geplaatst door hanneke007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Haal eens de verdelerkap los,en kijk of het rotorasje geen speling heeft,dit wil ook nog wel eens een bijgeluid veroorzaken.

Ricky,

hanneke007 (0), 17 jaar geleden

Hallo, bedankt voor de reactie.
Helaas kan dit het niet zijn, aangezien de verdelerkap pas vervangen is. Hiervoor en hierna klonk nog hetzelfde geluid...

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=hanneke007]Hallo, bedankt voor de reactie.
Helaas kan dit het niet zijn, aangezien de verdelerkap pas vervangen is. Hiervoor en hierna klonk nog hetzelfde geluid...[/quote]
Ik bedoel niet de verdelerkap maar het lager in het ontstekingshuis (waar de verdelerkap op zit),haal de kap er eens af en voel of het asje waar de rotor op zit geen speling heeft.

Ricky,

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Spuit eens wat siliconenspray op de v-snaar als hij tjilpt, terwijl de motor draaid.
Ik denk toch dat het de v-snaar is.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.