Volkswagen Polo: slaat na starten meteen af

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 45 kw

Hallo!
Ik heb al een tijdje dit probleem en de garage kan niet vinden waar het aan ligt; soms is mijn auto om onverklaarbare reden niet te starten. Hij doet het soms weken of maanden zonder probleem, maar ineens moet ik de auto wel 60 keer starten voordat hij blijft lopen.
Hij slaat wel meteen aan en ik kan de eerste "dot" gas geven, maar hierna loopt hij meteen terug (het toerental) en slaat af wat ik ook doe. De ene keer moet ik hem zestig keer starten, de andere keer doet ie het maar een of twee keer voordat hij blijft lopen, meestal start hij wel..
Heel raar en vervelend. Het heeft ook niks te maken met het weer of met een koude of warme motor. Soms doet hij het 's ochtends, soms als ik er net mee gereden heb en em een half uur later weer wil starten.
Ik heb dit overigens ook wel eens gehad met een gekopieerde sleutel. Zou het aan het contact liggen? Of zit er misschien een "chipje" in de originele sleutel? (het is al wel een oudje natuurlijk - 1995).

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
Groetjes Hanneke

hanneke007

Geplaatst door hanneke007 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Laat ff storing uitlezen,en kijken of daar wat uit komt.

Benny Vee (0) PRO, 17 jaar geleden

Inderdaad eerst uitlezen en daarna zal het probleem wel in de wegrijblokkering zitten.
Contacten zijn in 1996 verbeterd,
Regelapparaat en leespoel vervangen.
Daarna alle sleutels opnieuw inleren.

MartijnD (0), 17 jaar geleden

Als de toerenteller het ook niet doet bij starten, is de Hall sensor defect.
Deze zorgt voor een soorgelijk storingsbeeld.
Mocht dit zo zijn, bestel dan een nieuw/2ehands verdelerhuis met hallsensor. succes.

hanneke007 (0), 17 jaar geleden

Iedereen heel erg bedankt voor de reacties! Ik moet er nu toch wel uit zien te komen denk ik! Oja, het toerental doet het wel bij het starten, dus de hallsensor is niet defect. Toch bedankt!

Groetjes hanneke

bart1976 (0), 16 jaar geleden

Hallo,

Ik heb eens iets soortgelijks meegemaakt bij een goede vriend. Hij had ook een volkswagen, en die stopte er af en toe spontaan mee, ook onder het rijden, maar ook bij starten.
Probleem zat hem in de startonderbreker. Hier zitten relais in, om de brandstofpomp en dergelijke uit te schakelen.
Deze relais waren verrot, en maakte soms wel kontakt, maar soms ook niet...... Deze relais vervangen kost ongeveer 10 euro aan materiaal, en alleen uit te voeren door een electronica-kundig persoon.

Heb je een startonderbreker erin, of een alarm wat dit doet??

hanneke007 (0), 16 jaar geleden

Hoi bart,

Nee ik heb geen startonderbreker of alarm. Tenminste, dat denk ik! Want als ik mijn auto probeer te starten met een gekopieerde sleutel doet ie exact hetzelfde!! Start ik em dan met een authentieke sleutel, blijft ie vaak wel lopen. gek he? Lijkt dus wel aannemelijk jouw verhaal!
Ik zal er idd eens naar laten kijken! bedankt voor je tip!

Groetjes

Rosse (0), 16 jaar geleden

Ik volg Benny Vee hierboven. Dit zou kunnen verklaren dat hij hetzelfde doet met een gecopieerde sleutel. Als de wagen uitgerust is met wegrijblokkering start hij ook meteen, en valt een second later weer uit wanneer hij de sleutel niet vind.

In dat geval kan er soms iets schelen aan de immobilisatie (de sleutel, leesring, contactslot, ...) waardoor de wagen denkt dat het geen echte sleutel is en weer stilvalt.

bart1976 (0), 16 jaar geleden

Hanneke,

Check even of je zeker een startonderbreker (anti diefstal) in je auto hebt ingebouwd. Deze is verdacht.
Als je GEEN startonderbreker hebt, is dat verhaal van die sleutels mogelijk de oorzaak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.