Volkswagen Golf III: Uitgevallen tijdens rijden en niet te starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 (abs)

Tijdens het rijden wou de auto plots niet meer optrekken. Snelheid behouden ging nog net, maar bij gas bijgeven vertraagde de auto.
Een eindje verder vertraagde auto steeds meer en viel uiteindelijk stil. De motor draait nog mooi rond tijdens het starten maar slaat niet meer aan.

Ik heb toen eerst andere bougiekabels geprobeerd, daarna een bougie losgedraaid om te zien of er nog een vonk was. Dit was ok.

Daarna de zekeringen gecontroleerd. Geen slechte gevonden, maar na het kijken startte de motor plots terug.
Wat proberen te rijden, maar na een tweetal kilometer viel de motor terug uit. Terug wat gerommeld aan de zekeringen en de motor draaide terug.

Daarna nog thuis geraakt maar de motor is terug uitgevallen slaat nu alweer niet meer aan. Ook niet als ik aan de zekeringen rommel.

Ik heb daarna relais 67 nog eens vervangen maar zonder resultaat. Wanneer je de auto op contact zet hoor je het relais schakelen en ik hoor de brandstofpomp in de koffer ook even draaien maar de motor start niet. Ik krijg wel behoorlijk wat grijze rook als ik probeer te starten.
Ik heb de zekeringkast ook al even los gemaakt om te zien of er geen slechte verbindingen waren achteraan maar niks gevonden.


De lampjes in de tellerunit branden allemaal normaal als ik contact maak.

Wat zou dit probleem kunnen veroorzaken?

mdegro

Geplaatst door mdegro (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

brandstofdruk? verstopt filter?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.