Volkswagen Polo: uitlaat vw polo klinkt als sportuitlaat bij optrekken na warme m

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste allemaal,

Ik heb sinds vorige week het volgende probleem.

Als de motor warm is en ik trek op of geef gas bij in welke versnelling dan ook, maakt mijn uitlaat een raar geluid.
Het klinkt alsof ik er een sportuitlaat onder heb zitten maar dit is niet het geval. Ook lijkt het (indien ik gas geef) of ik iets hoor rammelen alsof iets los zit. Gisteren heb ik gekeken en dacht aan een los zittend tussenschot in de einddemper. Ik heb met een hamer tegen de pot geslagen om te kijken of er een schot los zit. Maar hoor niets...
Heb de pot iets in gedeukt en ben een stukje gaan rijden zodat de motor warm werd en het geluid weer zal terug keren. Dit was niet het geval.

Vanmorgen opweg naar mijn werk begon het weer opnieuw nadat ik op de snelweg heb gereden. Na uitgevoegd te hebben en weer gas gegeven te hebben op de rotonde begon het weer behoorlijk te klinken als een sportuitaalt...

Wie herkent dit probleem en wat is het mogelijke probleem? en wat kan ik hieraan te doen zonder een hele uitlaat te moeten vervangen?

Alvast hartelijk bedankt :)

Groet Erwin

erwin2012

Geplaatst door erwin2012 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

de Dokter (0), 11 jaar geleden

misschien het flexibele gedeelte achter de motor gescheurd.
Komt het lawaai van achteren of bij de motor vandaan.

erwin2012 (0), 11 jaar geleden

Beste de Dokter,

Bedankt voor de reactie.

Het geluid lijkt van achteren vandaan te komen. Vandaar dat ik ook dacht dat het om een tussenschot ging...
Ook heb ik gekeken naar het hitteschild, maar deze zit ook vast. Ook heb ik gekeken naar de ophanging zoals rubbers enz. Ook hier zie ik geen vreemde dingen.

Wat erg opvallend is, is dat het geluid bij een koude motor weg blijft maar zodra de motor op tempratuur is dan begint de ellende.
Vooral na een stukje snelweg vanmorgen.

de Dokter (0), 11 jaar geleden

Misschien dat dan je katalysator kapot is, maar dan zou het geluid ter hoogte van je handrem vandaan komen.

erwin2012 (0), 11 jaar geleden

ik zal vanmiddag eens als ik naar huis gereden heb iemand vragen gas te geven zodat ik kan kijken waar precies het geluid vandaan komt. Want dan is de motor sowieso warm en is het geluid zeker aanwezig. Indien de katalysator kapot is, is dit makkelijk zelf te vervangen?

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Kat. en flexibel deel is naar mijn weten een geheel . Je auto moet wel van de grond af . Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.