Volkswagen Bora: uitschakelen AIRBAG passagierzijde

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hoe schakel ik de airbag aan de passagierszijde uit? Dit voor het veilig plaatsen van een kinderzitje.
gegevens: VW BORA - 23/10/2000 - 1.9 TDI - 50 kW - WVWZZZ1JZ1WO85393 - DIESEL

Dank, Bert

hellraiserbert

Geplaatst door hellraiserbert (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

rebel57 (0), 12 jaar geleden

Waarschijnlijk zit er in het dashboard kastje een knop (schroef) waarmee je de airbag kun uitschakelen voor de passagiersstoel

Aad Pilsch (0), 12 jaar geleden

Je kunt de airbag in de software uit laten zetten. De originele airbag moet dan wel losgekoppeld worden en vervangen worden door een weerstand. Als je een beetje handig bent kun je de schakeling zelf bouwen maar verzekeraars houden niet van geknutsel aan de airbag. MaxiCosi achterin plaatsen blijft de goedkoopste en veiligste optie... Met een isofix systeem is het achterin plaatsen ook niet zo'n gehannes met gordels enzo.

hellraiserbert (0), 12 jaar geleden

Beste leden,

het uitsschakelen van de airbag gaat NIET via het handschoenkastje, echter wel softwarematig. Laat dit doen bij een Volkswagen dealer. Zo heb ik het ook opgelost.

Gegroet,

Bert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.