Volkswagen Bora: dubbelmassa vliegwiel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

beste mensen

ik heb hier een vw bora 1.8t staan waarvan het dubbel massavliegwiel hoort rammelen, daarbij gaat de auto niet lekker in zijn achteruit en koppeling is versleten. Ik ga bij deze auto koppeling plus vliegwiel vervangen. Nu wordt mij een koppelings set aangeboden met een normaal vliegwiel(dus geen dubbelmassa vliegwiel)kwa kosten voordeliger. Nu is mij vraag is dit verstandig om te doen en kan dit wel en ga ik dit merken bij het koppelen. Wat doet het dubbelmassa vliegwiel precies??

alvast bedankt

topeewee

Geplaatst door topeewee (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Monteren wat er origineel op hoort.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Zou ik opzich ook wel doen wat Primera zegt maar aan de andere kant zou het weer niets moeten uitmaken want er rijden genoeg auto's rond zonder 2 massa vliegwiel, maar ik heb geen ervaring met deze achteraf set dus wat je kan verwachten weet ik ook niet.
P.s. 2 massavliegwiel zorgt ervoor dat de motor nog soepeler draait zeg maar waardoor trillingen nog beter worden opgevangen door dat vliegwiel en ook dat je makkelijker zonder schokken kunt overschakelen en zonder schokken gas kunt geven en gas los kunt laten omdat er een soort vertraging dan zit tussen motor en bak die gedempt wordt door dat 2 massa vliegwiel. Is dus eigenlijk alleen maar op comfort gericht, dus technisch gezien zou een normale set geen drol moeten uitmaken, maja hoe is de kwaliteit van zo'n achteraf set?.....

Op Google kan je uitleg vinden

Knoopie84 (0), 12 jaar geleden

Ik zou voor een vast vliegwile gaan. Je zou er ook 1 van een Golf 2 G60 op kunnen zetten, die worden vaak voor weinig aangeboden. Ik heb het zelf ook bij mij golf en nergens meer last van. mocht je gaan voor een volledig nieuw pakketje, dan zou ik zelf voor sachs kiezen.

topeewee (0), 12 jaar geleden

ik heb toch gekozen voor het orginelen het zit er niet voor niks onder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.