Volkswagen Polo: Uitschakelen LPG (Necam) en verhoogd toerental

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Mijn schoonzusje heeft een Polo 1.6 model 6N1 waarbij de volgende problemen optreden:

Vaak schommelt het toerental (al direct bij de start) tussen 1200 en 2200 toeren, het is dus net alsof iemand de hele tijd gas geeft, dit geeft vooral bij een stoplicht rare gezichten, het lijkt net of je aan het uitdagen bent om een sprintje te gaan trekken :P . heel soms loopt de auto wel regelmatig stationair, maar dan is stationair 1200 toeren.

Op de binnenwegen blijft de auto wel op LPG lopen, maar op de snelweg schakelt de LPG installatie zichzelf uit en gaat over op benzine (lees bij hogere toerentallen, boven ongeveer 2800/3000 toeren)

Nu vermoed ik dat het aan het gasklephuis ligt, ik heb het luchtfilterhuis er af gehaald en er zit olie (zwart) op de klep en in het luchtfilterhuis.

Mijn plan is dus om deze te reinigen en opnieuw in te laten leren (inleren kan ik niet zelf), maar ik moet ook van de oorzaak af, waarschijnlijk een rokende slang, want als ik dat niet verhelp kan ik waarschijnlijk volgende week weer opnieuw beginnen.

Er zit dus onder het luchtfilterhuis een slang die het luchtfilterhuis ingaat waar rook uit komt, het lijkt wel een uitlaat als ik die loskoppel, de rook die er uit komt lijkt ook op uitlaatrook zoals je dat vaak ziet bij een koude motor.

Is deze slang er alleen om de inlaatlucht te verwarmen en kan ik deze ook omleiden om zo van die rook af te zijn?

En als laatste de vraag of er nog dingen zijn waar ik op moet letten bij het reinigen van het gasklephuis en wat is de beste manier om dit te doen?

Ik wil proberen het allemaal zo goedkoop mogelijk te houden aangezien mijn schoonzusje nog studeert, dus alles wat ik zelf kan doen wil ik ook graag zelf doen, ik ben best handig, maar ik heb met dit soort dingen wel even duidelijke instructies nodig :).

Alvast bedankt voor het meedenken.

PrinceBenson

Geplaatst door PrinceBenson (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Hoe loopt tie op benzine?.
Loopt tie dan wel goed.
Het verdeelhuis schoonmaken van de lpg installatie doet ook wonderen.

PrinceBenson (0), 11 jaar geleden

Op benzine doet ie precies hetzelfde qua stationair draaien enz. , ook houdt de auto soms even in bij hogere toerentallen (het punt waar de gasinstallatie er mee stopt), maar op benzine pakt de motor na dat "dode punt" weer op.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Gasklephuis schoonmaken en opnieuw inleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.