Volkswagen Golf 2014: Uitschakelen uitlaatklep J883

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CRB, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Het is niet mijn intentie dit te doen, maar ik kwam een paar video's tegen hoe je de uitlaatklep J883 kunt uitschakelen.
De klep staat dan altijd open.
Die klep zit er vast niet zomaar, dus wat zijn de consequenties als deze uitgeschakeld is?
Milieu, performance, roetfilter... ?

dutch123

Geplaatst door dutch123 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 3 jaar geleden

Waarom zou je willen afwijken van een fabrieks ontwerp..?

dutch123 (0), 3 jaar geleden

Mijn auto is snel, zuinig en betrouwbaar dus geen enkele reden dit te doen, maar dan nog wil ik beter begrijpen wat er gebeurt.
Op een russische site kwam ik een self studie programma tegen. Die heb ik door Google laten vertalen. Deze geeft mooie informatie over de EA288 diesel motor. Bv dat de EGR na het roetfilter de uitlaatgassen recirculeert ipv ervoor. Dat scheelt vast veel vervuiling van de inlaat waar ik met mijn vorige diesels veel last van had.
Dus zoals ik al stelde wil ik dit niet doen, maar ik zie video's van mensen die dat wel doen en vraag me af wat de consequenties zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.