Volkswagen Golf: Uitvallen radio, ruitenwissers, aanjager.

Bouwjaar: 1986

Hallo,
Sinds gister doen de ruitenwissers voor en achter, de ruitensproeier, de radio en de aanjager het niet meer. Ik heb alle zekeringen gecontroleerd, deze zijn niet stuk. Vervolgens heb ik na een bericht op Problemcar het groot licht aangezet om te kijken of de aanjager weer ging werken. Dit was niet het geval. Ook de ruitenwissers bleven dienst weigeren. Ik heb het vermoeden dat er een relais stuk is. Maar dit is de handleiding niet terug te vinden. De auto is een Golf 2 40 kw, bjr. 1985 volgens chassinummer, kenteken 1986.
Wie kan mij helpen.
Vr. Gr. Hein

hein4254

Geplaatst door hein4254 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Contactschakelaar stuk, komt vaak voor. Even de plastiktroep om het stuur weghalen, dan de stekker van het contactslot af en de achterzijde goed inspecteren. Waarschijnlijk zie je verkleuring of smeltplekken rond de pennen in het witte kunststof.

hein4254 (0), 18 jaar geleden

Harry,

Bedankt voor de reactie, ik ga dit morgen direct proberen, want met dit weer durf je je vrouw toch niet zonder ruitenwissers te laten rijden. Overigens neem ik aan dat je deze contact schakelaar bij de dealer nieuw kunt kopen en dat het redelijk eenvoudig te monteren is ?

Vr. gr. Hein

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Ik durf mijn vrouw vaak niet eens te laten rijden met ruitewissers aan

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

is nieuw te koop, monteren:

Stuur er af, schakelaars er af, met poelitrekker een metalen ring van de stuurkolom aftrekken (zit op de as achter het stuur, geheel alu huis met contactslot en al van de stuurkolom afhalen, wel de sleutel er in anders houd het stuurslot hem tegen.

Dan een sterschroefje van de achterzijde los en het hele witte contactblokje kun je er zo uit wippen.

Anders ffe naar de garage op de hoek, die fixen dit in 1/2 uur voor je.

hein4254 (0), 18 jaar geleden

Harry, bedankt voor de omschrijving. Ik had inmiddels al het plastic verwijderd, maar kon het blokje niet echt vinden, ik zal de klus gaan klaren, als het gelukt is laat ik het je weten.

Vr. Gr. Hein

hein4254 (0), 18 jaar geleden

Harry, klus geklaard door de garage op de hoek, was de meest a
makkelijke oplossing, hoefde ik me ook niet in allerlei bochten te wringen onder het dashboard.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

MOet idd even op zijn kop onder het dashboard, maar met de stoel helemaal plat gaat het best relaxed hoor.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.