Volkswagen : V6 4-motion koelvloeistof vernieuwen

Van de week heeft mijn zoon olie in het reservoir van de koelvloeistof gegoooid. Dat betekent dat er nu voortdurend een storingsmelding komt. (soms blijft deze ook nekele uren weg)
Demonteren van het reservoir en schoonmaken heeft niet het gewenste effect gehad.
Hoe kan ik het hele systeem schoonmaken en waarmee?

rijam56

Geplaatst door rijam56 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 18 jaar geleden

De koelwaterkanalen kunt u bijvoorbeeld reinigen met sodawater (ongeveer 3/4 kg soda). Met deze oplossing rijdt u een dag. Daarna vervolgens de oplossing bij stationair draaiende motor en onder constant bijvullen met schoon water aftappen. Het koelsysteem doorspoelen totdat volkomen schoon water uit de aftapkraantjes stroomt. Tot slot het koelsysteem afpersen en controleren op lekkages.

Of: http://www.wurth.be/PDF/ned/hfdst06/H06-...

mvg,
Hans.

rijam56 (0), 18 jaar geleden

Weet jij ook waar de aftapkraantjes zich bevinden? Het blok van de V6 is noghal compact gebouwd; dus niet zo overzichtelijk.
of kan het door gewoon een van de toevoer en afvoerslangen los te maken en ze onder druk door te spuiten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.