Volkswagen : vr6 afstellen na nieuwe ketting

hoi weet iemand ook hoe ik de bovenste tandwielen moet afstellen beneden heb ik alles goed staan van mijn vr6 alles nieuw erop geleiders en ketting plus spanners nu is het alleen ff kijken hoe ik de bovenste tandwiel bij de kleppen moet astellen op tijd m.v.d henna

henna

Geplaatst door henna (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 17 jaar geleden

als het goed is staan er op beide tandwielen een pijltje deze moeten naar elkaar toe wijzen..dan staat deze goed.

Stefan

Ray711 (0), 17 jaar geleden

mmm,
zou het toch goed navragen, want als het niet goed staat
draaid dalijk alles in de soep.
suc6

stefan84 (0), 17 jaar geleden

dat is waar

voorkomen is tenslotte beter dan genezen

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Beneden moet de poelie aan de voorzijde van de motor op zijn merktekens staan. (er zit een keep in de poelie, en een keep in het motorblok, ongeveer op 4 uur als je recht op de poelie kijkt)

Als de motor op dit teken staat moet de lineaal door de gleuven aan de kopse zijde van de nokkenassen passen, de gleuven zitten aan de andere zijde dan de kettinwielen. (zaakje moet exact in lijn staan)

Motor uitsluitend in draairichting tornen, om de speling van de ketting een kant op te houden. Hierna motor 2 slagen rond en controleren en indien nodig aanpassen.

Als alles in lijn staat de kettinwielen handvast draaien, en daarna de lineaal verwijderen, sleutel 24 op de nokkenas en de bout van het kettingwiel met het juiste moment vastzetten.

Er staan geen verdere merktekens op de bovenste kettingwielen.


Verder, kijk ffe in je postvak.

henna (0), 17 jaar geleden

heb gekeken er staan wel twee puntjes op de tandwiel lijkt net of ze die zelf erin hebben gemaakt maar goed als ik deze tegen over elkaar zet staat bij cill 1 de zuiger boven in maar dan kunnen toch nog de kleppen verkeer staan een halve slag om de as toch die twee nokken assen kunnen dan nog wel verkeerd staan als je de gleuf goed heb of heb ik dat mis weet wel normaal zit er een ken merk maar deze vertrouw ik niet zo hmm ik kijk straks na eten nog wel ff er staan twee puntjes op de tanwiel elk 1 dus en waar de nokken as bugel bij de tandiel ook dacht dat die punten tegen over elkaar moesten staan maar me zwager maakt me aan twijfelen dat ze die er zelf in hebben geslaan wie weet pff en harry bedankt voor je mail helaas kan ik die die opnen met de pc waarom weet ik niet kan konversie filter ofzo kan die niet laden zegt die iedergeval bedankt voor je mail afzn henna en andere ook voor reactie natuurlijk als iemand nog iets meer weet hoor ik het graag over de bovenste tandwiel

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

de tandwielen moet je ook vervangen..........

Wel eens met een brommer met een nieuwe ketting op oude tandwielen gereden??? ben je zo weer aan de beurt voor een ketting.

Alleen de onderste blijft zitten; is zeer hoogwaardig; of je moet zin in een nieuwe krukas hebben. het is namelijk een geheel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.