Volkswagen Golf: valt uit bij warm stationair draaien

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3 HK

Hallo Allemaal,

Mijn Golfje uit 1984 begint de laatste tijd wat kuren te vertonen. Zo start ie de laatste tijd slecht en valt tijdens het stationair draaien (warme motor) terug to onder de 300rpm. Verder begint ie een beetje te schokken bij gasgeven onder de 2000rpm (2e, 3e en 4e versnelling).

Ik heb de contactpunt afstand, ontsteking tijdstip gecontroleerd en kleppen gesteld. Dit helpt echter allemaal niet. Giseren voor de gein er een ander carb (ook een poierburg 2E3 van een 1.3 uit 88) erop gezet en koud startte die gelijk. Met de oude carb was de versneld stationair toerental ongeveer 1800, nu is dat 1200, maar dat kan wel afgesteld worden... Alleen zodra de motor warm is (ongeveer 10 minuten rijden) slaat de motor af. Starten doet ie dan alleen met wat gas erbij, maar zodra de ik de gaspedaal loslaat slaat de motor af. Hij wil op geen een manier staionair draaien als ie warm is. Het stationair toerental schroefje verdraaien heeft geen enkel effect. Warm kan ik de motor wel op de choke laten draaien - handmatig de getrapte schijf tot de aanslag brengen.

Wie kan mij hiermee helpen ???
Alvast bedankt voor alle reakties,
Peter

uno1990rijder

Geplaatst door uno1990rijder (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dfvanderpant (0), 17 jaar geleden

Hallo Peter,

Wordt je accu tijdens het rijden wel goed opgeladen?

uno1990rijder (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de reaktie !

Ik heb net gekeken en de v-snaar was idd aan vervanging toe. Deze heb ik nu dan ook vervangen en ik meet een laadstroom van rond de 14 Volt.

Helaas blijft de auto de rare kuur vertonen. Kan iemand mij vertellen wat de symptonen zijn als de carb. pakking of de inlaatspruitstuk lek is. Misschien is het gewoon en kwestie van valse lucht aantrekken ???

Alvast bedankt,
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.