Volkswagen Golf: Variant: verlagingsveren er onderuit, schokdempers nieuw?

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADZ

Onze Golf Variant is door een vorige eigenaar verlaagd. Nu, na minstens vier jaar en 70.000 km zijn de verlagingsveren rot en moeten vervangen worden. De wagen heeft totaal 180 dkm gelopen. Ik wil er de originele veren terug onder hebben i.v.m. comfort en bruikbaarheid.

Waarschijnlijk zijn de dempers nog origineel. Moeten deze vervangen worden?

Thijs11395

Geplaatst door Thijs11395 (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Advies wel mee vv ivm de km stand en leeftijd,en ook om het feit dat de demper de hele tijd in een andere stand heeft gestaan,ze kunnen dan na een tijdje veel slechter gaan werken.

Ricky,

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ricky bedankt. Hoe kan ik ze testen? Ik heb over het weggedrag geen klachten.

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Thijs11395]Ricky bedankt. Hoe kan ik ze testen[/quote]
uiteraard op een schokbreker testbank...

Gr. paul,

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

deze gebruikte dempers gaan geheid stuk/lek als der normale veren worden gemonteerd, dit is een kwestie van wachten.....

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik denk dat we ze sowieso maar moeten vervangen. We rijden op jaarbasis niet veel maar ik wil vooral dat het er weer een paar jaar tegen kan.

Met een rustige rijstijl, ben ik het beste bediend met een oliegevulde demper? Wat kun je me aanraden?

Groeten, Thijs

Thijs11395 (0) PRO, 16 jaar geleden

De oplossing was even simpel als makkelijk: bij het autodemontagebedrijf kreeg ik vier complete veerpoten mee. Dat scheelde een hoop werk en was bovendien goedkoper dan een nieuwe set veren (laat staan dempers). De Golf rijdt sindsdien ook weer stukken beter.

Bedankt voor alle adviezen, Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.