Volkswagen Golf IV: veel koelvloeistof verlies!

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Sinds begin juli heb ik een vervelend probleem, mijn auto zuipt koelvloeistof! Auto rijdt perfect, maar ik kan er dagelijks zowat 1-1,5 liter water bijdoen!

Gisteren biepbiepbiep! ik dacht meteen ik moet er water indoen! Nog geprobeerd om tot het einde van de straat te geraken, ongeveer 1km verder waar een winkeltje is. Toen ik daar aankwam zag ik fijne witte rook van onder mijn motorkap komen. De temperatuurmeter stond net iets over het streepje van 90°.

Direct gecontroleerd of er nog vloeistof in het tankje zat... niet dus! Meteen bijgevuld, en auto een minuut laten draaien... dat er opnieuw water rondgepompt werd.

vervolgens meteen naar de garage gebeld om mij te laten takelen.

Ik heb nog nooit water onder de auto zien liggen, misschien loopt die uit de radiateur ofzo, ik weet het niet. Roken langs de uitlaat doet hij ook niet. Nu wil ik enkel kunnen doorrijden tot half september, omdat hij dan ingeruild wordt (wrs richting oostblok).

Kan het zijn dat ik bij afstanden van 20km/dag een liter koelvloeistof verbruikt zonder noemenswaardige problemen zoals stotteren of slecht aanslaan of roken via de uitlaat? Of moet ik toch echt denken aan de koppakking??

Goozzez

Geplaatst door Goozzez (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Een koppakking zou goed kunnen indien er geen sprake is van een uitwendige lekkage.

dat zou je moeten laten onderzoeken,of het slim is om er mee door te rijden is een 2e

Het hoeft geen kwaad te kunnen,maar in een ander geval kan het ook slecht voor de motor zijn,en de kans op een grotere schade is dan ook aanwezig..

Gr Stefan

Goozzez (0), 14 jaar geleden

Is het dan mogelijk dat er een liter water langs de cylinder naar binnen gezogen wordt? Op sommige dagen heb ik denk ik nog geen 10km gereden, en er kon een halve liter in het tankje...

rien9785 (0), 14 jaar geleden

kijkt eens op de olie pijlstok of dat ie wit uit slaat
dan is de kans groot dat ie de koelvloeistof in het blok gooit
kijk ook eens naar de radiateur of daar lek sporen zitten

Goozzez (0), 14 jaar geleden

Nope, allemaal niets aan te zien eigenlijk...

De auto heeft vind ik toch wel een rare geur bij de motor, maar niet bij de uitlaat

rien9785 (0), 14 jaar geleden

kan ook achter bij de vlies plug zijn
die zit er in als er water in zit
dan kan deze er uit komen in de winter als het water bevries
of toch de koppakking

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Een halve liter op 10 km is vette lekkage.
Je zegt geen lekkage onder de motor en geen rook uit uitlaat maar weet je dat zeker?
Ik denk in eerste instantie aan een defecte waterpomp.
Test:als je koud start,is dan je kachel warm als de meter richting de 90 graden staat?

Goozzez (0), 14 jaar geleden

Ik denk ook eerder dat er ergens in een slang een lek moet zijn, want wanneer er zoveel water in de cylinder zou lopen zou hij toch wel beroerd moeten lopen. Waneer ik mijn oliepijl controleer dan merk ik niet dat er water aan mijn pijlstok hangt. Indien hij water bij de olie zou gooien, dan zou er nu ongeveer al zeker 5 liter water bij mijn olie zitten...

Het blok liep perfect, maar verbruikte wel veel koelvloeistof. Er moet dus waarschijnlijk wel ergens een lek zijn... Hopelijk gewoon een slang die gebarsten is ofzo. Ik zie inderdaad nergens druppels, maar het kan ook zijn dat mijn pomp lekt, en wanneer mijn pomp niet draait misschien lekt ie dan ook niet...

Ik hoop gewoon dat het niet de koppakking is.... kostelijke zaak voor een auto die in september ingeruild wordt...

Goozzez (0), 14 jaar geleden

De garage heeft het probleem gevonden, het is de "join de culasse" ofwel de koppakking.

Aangezien de auto reeds 11,5 jaar is en nog andere problemen heeft worden de kosten te hoog en ga ik de auto niet laten herstellen. De garage is wel zo vriendelijk geweest om er een lapmiddel in te gieten die ervoor kan zorgen dat ik nog een paar weken kan rondrijden...

Jammer maar helaas...

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Dat lapmiddel werkt ook averechts,ofwel het maakt ook de goede dingen slecht,en kan de kachelradiator verstoppen..

Misschien dat een goede vriend het voor een vriendenprijsje kan maken ?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja precies,zijn er genoeg die dit wel doen voor redelijke prijzen,of je moet je auto al beu zijn dan is et ander verhaal,maar met een kapotte koppakking krijg je er weinig voor.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Inderdaad,gewoon laten repareren door een goede vriend of kennis,dan ben je voor een paar euro klaar,daar koop je tenslotte geen andere auto voor,en net zoals richard zegt,je krijgt er niks meer voor terug in deze staat.

Goozzez (0), 14 jaar geleden

Ja ik weet het, maar de auto wordt in september ingeruild. Dan krijg ik een auto van de zaak. Daarom is het voor mij financieel niet zo voordelig om er nog veel kosten aan te doen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.