Volkswagen Bora: veel onderhoud

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 TDI

Mijn Bora heeft 206.000 km gelopen. De koppeling slipt af en toe en is aan vervanging toe. De distributieriem moet vervangen worden. De koplampen zijn mat geworden en geven te weinig lichtopbrengst deze moeten dus ook vervangen worden. Verlichting achter weigert. De uitlaat zit los bij een beugel (kan misschien gelast worden). En gewoon onderhoud.
Het verbruik is royaler geworden nu 1 op 16 i.p.v. 1 op 20. Bij koud weer start hij slecht. Wat is wijsheid alle onderhoud uitvoeren of op zoek gaan naar een jongere auto.

BoraBert

Geplaatst door BoraBert (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat zul je zelf moeten beslissen. Kijk in je portemonnee wat verantwoord is. Jonger wil niet altijd zeggen beter en onderhoud uitvoeren wil niet zeggen dat er niet weer wat anders kan komen.

sjaak10918 (0) PRO, 13 jaar geleden

offerte laten maken bij je garage en/of andere garages / dealer. Kun je zien wat het allemaal zal gaan kosten en kun je iets beter beoordelen of het je waard is of dat je het geld in een nieuwe auto stopt. Overigens, je kunt de vraag of het verstandig is om te repareren ook aan de garage vragen, wie weet wat daaruit volgt.......................

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit valt opzich wel allemaal mee,koppeling komt er nou eenmaal een keer aan net als de tandriem (wel waterpomp mee laten vervangen),en ook de onderhoudsbeurt,koplampen zou je 2de hands kunnen regelen,verlichting achter zal een draadprobleem zijn of defecte lampjes,beugel lassen is vaak maar half uurtje werk (mits uitlaat verder nog goed is),en bij koud starten daarvoor moet je hem eerst even laten uitlezen,misschien gloeibougie's of temperatuursensor stuk.
Auto is al wat ouder dus je kan bij elke garage terrecht,mijn advies is niet de dealer maar een goede universele garage (die ervaring heeft met vw) benaderen,denk dat dat wel een stuk scheelt in je portemonnee.

paulboon (0), 13 jaar geleden

onderhoud hoort bij elke auto rij zelf een vw passat en heb geen geld voor een garage dus doe bijna alles zelf zoek anders eens een beunhaas scheelt veel geld of probeer het zelf doe ik ook zoek alles op op internet koplampen zijn evt 2dehands echt wel te vinden als je maar zoekt
en zelf heb ik ook wel eens auto verkocht en andere auto gehaald en wat denk je moest ook evengoed van alles aan gedaan worden je weet nooit zeker wat je terugkoopt of je moet nieuw kopen groetjes paul

BoraBert (0), 13 jaar geleden

Bij mijn garage heb ik een berekening laten maken van het onderhoud. Uiteindelijk viel het allemaal nog mee en de Bora is inmiddels voorzien van een nieuwe distributieriem en waterpomp, koppelingsplaten, koplampen en een grote beurt. Wij rijden nog even met veel plezier verder. Heel erg bedankt voor alle reactie's.

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.