Volkswagen VW passat 1.9 TDI: veel witte rook bij warme motor

Bouwjaar: 1998

Beste lieden,
Ik heb vorige week een motor vervangen van een VW passat 1.9 TDI, omdat de oude motor kapote zuiger had. Alles is prima gegaan. de auto start in 1 keer. draait zeer netjes. en trekt heel goed op. De eerste 5 minuten rookt ie helemaal niet, maar zodra de motor warm wordt begint ie wit te roken. en tijdens rijden kun je niet eens meer de achterligger zien !! De turbo is in orde (droog van beide kanten en geen speling). Ik twijvel nu aan de motor zelf, die heeft 3 maanden garantie van de sloop, die beweert dat ie maar 136.000km heeft afgelegd. De timing van de dist. riem is ook dubbel gechecked. de diesel tank heb ik ook helemaal leeggehaald omdat ik niet zeker was of er per ongeluk benzine is ingegaan. waar kan het nog meer aan liggen?

nawar

Geplaatst door nawar (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Koelwater van de vorige kapote motor dat zich nog in de uitlaat bevindt en bij warm worden van de uitlaat begint te verdampen.

nawar (0) PRO, 18 jaar geleden

De auto stond uren te draaien buiten. De rook blijft. En trouwens de rook wordt wat donkerder als de motor goed op temp. is. het lijkt meer richting de blauwe kleur te zijn. is dat verbrande olie? waa kan he aan liggen?

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat hem eens draaien zonder uitlaat. Denk dat ie niet meer zal roken.Koelwater of olie in de uitlaat krijg je er maar goed uit door met de wagen te rijden.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Pers het koelsysteem eens af... witte rook is waterdamp! En inderdaad is even draaien zonder uitlaat een hele goeie en slimme suggestie (moet ik ook onthouden).

Doet hij het dan nog, dan ander 'torretje zoeken. Dat hij later ietsjes een blauwe kleur krijgt lijkt me niet bijzonder. De klant betaalt toch ook niet voor een hele nieuwe motor? Dan hoeft hij die ook niet te verwachten...

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

En rookt ie nog?

nawar (0) PRO, 18 jaar geleden

Nadat ik alle hoop had opgegeven, wou ik nog 1 ding proberen. Stop'smoke olie behandeling van Bardahl. Tot mijn verbazing was de rook na 500KM rijden totaal verdwenen. Het is dus opgelost en hartelijk dankt voor alle reacties.

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Is nu toevallig de koelvloeistof op?? Kijk het maar eens na.

Gr.
Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.