Volkswagen Golf III : verbruik

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19td

hoi met john ik heb een vraag ik heb een 19td gekocht maar ik vind dat hij veel verbruikt,stad 1op10 snelweg 1op13 ik dacht dat een diesel wel wat zuiniger was .is hier iets aan te doon km 225783 zo ja dan hoor ik dat graag(hij rookt niet met weg rijden ofzo)loopt verder goed,gr john

john123

Geplaatst door john123 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hoe heb je dat verbruik exact gemeten ?

Er zal weinig aan te doen zijn..Hoe word met de auto gereden ?

Gr Stefan

Kevermotor (0), 13 jaar geleden

John,

Op zich is een (gemiddeld ?) verbruik van 1 op 10 in de stad en 1 op 13 op de snelweg wel wat aan de hoge kant voor een 1,9 diesel. Uiteraard ligt het brandstofverbruik sterk aan je rijgedrag, aan de conditie van je auto, en bijvoorbeeld of je met aanhanger rijdt.

Voordat je conclusies trekt over het brandstofverbruik zou ik eerst over een wat langere afgelegde afstand het gemiddelde verbruik bepalen. Hierdoor wordt je verbruikswaarde nauwkeuriger.

Groeten, Alfred.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.