Volkswagen Passat: verdamper

Bouwjaar: 1998

Goeiendag, 6 maanden geleden hep ik mijn aircocompressor laten vervangen. Gisteren hep ik gas laten controleren en zat er nog 330gr gas in. De garagist dacht het de verdamper was, omdat deze autos het vaak krijgen. Kost 750Euro. Kan ik het zelf vervangen? Weet er iemand misschien hoe ik te werk moet gaan?

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dan moet je het complete dashboard uitbouwen, veel suc6.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

is goed te doen! met énige kennis...


paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Wat kost eigenlijk zo een verdamper? Kan er mij eigenlijk iemand de werkwijze van het uitnemen van de verdamper zeggen? Dank U.

Mark7255 (0) PRO, 18 jaar geleden

weet hij het zeker dat het de verdamder is?
de condensor gaat vaker lek dan een verdamper deze zit voor de radiateur ik zou het systeem eerst leeg halen en hem met stikstof afpersen dan kan je makkelijker een lekkage constateren. maar denk eraan haal altijd eerst het systeem leeg!!! voordat je wat loshaald van een airco systeem mocht je er zelf aan gaan sleutelen.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

test het systeem als het leeg is met stikstof en voeg vluor toe dan vind je het sneller.en ik ben het met mark eens dat slangen en een condensor eerder voorkomen.een verdamper komt wel bij een sharan vaker voor ald je wilt leren vloeken dan leer je dat bij een sharan,het kost daar wel veel uren. als je er geen verstand van hebt blijf af want 9 van de 10 keer breek je de helft af

erdar (0), 18 jaar geleden

Vandaag ben ik bij een andere garagist geweest en hij zij dat hij tot nu geen Passat gehad heeft met een slechte verdamper. Het stuk alleen koste 100euro, als het die was die lekte.Hij wou het voor 450euro vervangen. Ik begrijp niet waarom dat de ene 750euro vraagt en een andere 450euro.

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dan heeft hij nog nooit een passat met airco gehad, wantik heb er al talloze defekt gezien.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt idd, ze gaan bijna bij bosjes! stuk...

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Maar wat wordt dan verkeerd gedaan, dat ze vaak stuk gaan?

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

slecht produkt

erdar (0), 18 jaar geleden

Vorige week ben ik naar VW-garage gegaan, daar heeft die man met een ultra violet licht en met een gassnuffelaar geen lek gevonden. Wel was er een lek aan de ventiel van de lage druk ventiel. Ventiel was gemaakt. Volgende week moet ik nog eens langs voor kontrole. Is zo een licht en gassnuffelaar altijd betrouwbaar?

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

ja

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.