Volkswagen Polo: Verlichting knippert

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 55 kw

Na ongeveer 5 minuten gereden te hebben (motor is dan warm) beginnen beide kopplampen regelmatig weg te zakken. De verlichting zakt even weg, maar is ok direct weer terug. Ook de instrumentenverlichting zakt dan even weg. Wanneer ik stil sta met draaiende motor en ingeschakelde verlichting doet dit probleem zich niet voor. Dus alleen rijdend. Het wordt steeds erger. Er is al een VW monteur aan het zoeken geweest, maar hij kan het niet vinden. Aan de testkast geeft hij ook geen storing. Het probleem verergert zich steeds meer. Ik merk nu ook, dat de motor steeds onregelmatiger gaat lopen. Valt de stroom daar soms ook af en toe weg of zakt de spanning? Wie kan mij aangeven waar ik het moet zoeken? Alvast bedankt.

Boni

Geplaatst door Boni (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

je moet de afgeregelde spanning controleren en als deze schommeld moet de dynamo eraf en laten testen want dan zal het bets in de spanningsregelaar van de dynamo zitten.

groetjes jan.

Boni (0), 16 jaar geleden

Heb de spanning gemeten Jan. Met alle ingeschakelde strookafnemers bij stationair toerental geen hij een spanning van zo rond 12,7 volt. Wanneer ik het toerental verhoog, loopt hij op naar 14 volt of iets meer. Probleem is eigenlijk ook alleen aanwezig wanneer ik rijdend ben. Stilstaand heegt hij het probleem niet. Zelf zit ik te denken aan een slechte massa ergens maar waar .....?????

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

als je bij verhoogd toerental meet en dat vast houd varieert hij dan?
onder de accu zit een massa verzamelpunt deze zou je na kunnen kijken.
ook kan je de plus op de dynamo reinigen of deze goed schoon is maar maak dan wel eerst de - pool van de accu los.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.