Volkswagen Golf III: verlichtingsprobleem

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

de verlichting achter de volgende dingen werkt niet.

verwarmings knop
aanjager knop
standen knop
lampje van de asbak ( als hier tenminste verlichting in zit?)

Tevens werkt mijn aanjager alleen maar op stand 4 , nu had ik hier ergens gelezen dat van die aanjager vermoedelijk de kachelweerstand kapot was maar omdat ik ook geen verlichting heb in dat kachelgebied zat ik mij af te vragen of het geen kapotte relais of zekering kan zijn?

Verder zou ik graag willen weten of in een golf varriant gl geen standaard verlichting in de kofferbak zit? als die er wel zit is deze namelijk ook stuk en kan dus ook bij mijn probleem horen.

groetjes Freek.

freek40

Geplaatst door freek40 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

De kachelbediening heeft maar 1 lampje,en die zit achter de misddelste knop,deze eraf trekken,dan de lichtgeleider (plastiek dingetje),dan het lampje eruit trekken met een stukje slang.

Aanjager stand 4 alleen is hoogstwaarschijnlijk de weerstand.

Weet niet of deze asbak verlichting heeft,kun je zien dan zit er een plastiek venstertje in.

Kofferbakverlichting zit (indien aanwezig) aan de zijkant,zit dus ook een lichtvenstertje in,zie je die niet,dan geen verlichting aanwezig.

Thijs11395 (0) PRO, 15 jaar geleden

Freek, het lichtje voor de kofferbak zit boven in het dak, midden in de dakstijl bij de klep (onder de antenne dus). Deze is apart van de rest geschakeld, alleen op de klep. Als het lampje goed is, zit er misschien een breuk in de kabel naar de klep (linker doorvoertule); ik geloof dat de schakelaar voor het lampje in het achterklepslot zit.
Het lichtje voor de asbak zit ergens achter de aansteker, echt een minuscuul dingetje.

Ik denk niet dat je problemen allemaal met elkaar verband houden.

Succes, Thijs

freek40 (0), 15 jaar geleden

bedankt voor jullie oplossingen, ik zal dit weekend proberen alles te verhelpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.