Volkswagen TOURAN: Verlies vermogen en koekvloeistof

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: BKD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Vorige zomer kreeg ik problemen met mijn Touran. Onder het rijden, wanneer je wilde inhalen,verloor ik vermogen. Auto uit doen en opnieuw starten en dan deed hij het weer.
Auto is bij de garage geweest, daar constateerde ze dat de EG klep lek was en daardoor de turbo kapot is gegaan. Laten repareren en ruim 2000,00 euro lichter.
Sinds de reperatie verlies ik koelvloeistof. Auto meerdere malen terug gebracht. In januari weer een rekening omdat het aan een turboleiding zou liggen. Deze is ook vervangen. Probleem met vloeistof bleef. Niets kunnen vinden tot vorige week. Cilinder kop lijkt een inwendige lekkage te hebben...

Klopt dit verhaal? Ik vindt het nogal bijzonder en het heeft al veel geld gekost. Ik ben geen monteur en ben benieuwd naar jullie ervaringen

fvanbeesten

Geplaatst door fvanbeesten (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 5 jaar geleden

het zo zeker kunnen dat je daar een lekke koppakking koelvloeistof verlies maar dan is er geen uitwendige lekkage.
het kan goed dat ze de eerste keer na het op druk zetten lekkage gevonden hebben en dit verholpen hebben er van uit gaande dat dit de oorzaak was.
maar het probleem was niet over en zijn ze opnieuw gaan kijken en hebben ze geen uitwendige lekkage gezien.
toen hebben ze vermoed ik de koppakking getest en blijkt er uitlaat gas in het koelsysteem tekomen.
en ja dan is de koppakking lek of de kop is gescheurd maar dat kan pas vast gesteld worden als de kop eraf is en deze afgeperst wordt.

groetjes jan.

kaleido 1 (1845) PRO, 5 jaar geleden

Als je de verstuivers er uit haalt en met een endoscoop in de cilinders kijkt , kun je het wel zien of hij gescheurd is , als ze hem dan afpersen kun je de druppel koelvloeistof wel zien na verloop van tijd , maar een gescheurde kop tussen de kleppen komt vaker voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.