Volkswagen Touran: Schiet in de vier uit de versnelling

Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Bij onze Touran automaat gebeurt het af en toe (meestal als hij al warm is) dat als die in de vierde versnelling komt hij uit de versnelling schiet. Dan pakt die deze versnelling niet op en gaat veel toeren maken. Als je het gas vervolgens los laat pakt hij de versnelling wel weer op met een harde klap als die in de vier schiet. Garage kon alleen uitlezen dat er een probleem op de vierde versnelling zat alleen niet wat het probleem is. Verder hadden ze geen idee wat het probleem is.

Bert1967

Geplaatst door Bert1967 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Betreft het hier een dsg versnellingsbak?

Bert1967 (0), 5 jaar geleden

Ja volgens mij is het een dag versnellingsbak

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Het komt bij wat oudere DSG bakken wel voor dat de lagers slijten.,dit geeft niet noodzakelijk bijgeluiden,kan gecontroleerd worden door de mechatronic uit te bouwen en de magneetjes van de schakelstand sensoren te controleren op de aanwezigheid van metaalsplinters.
is nogal een ingreep voor alleen controle,dus misschien kan je beter gelijk contact zoeken met een "dsg dokter.(bij mijn weten repareert een dealer deze bakken niet)
Zie b.v deze link http://www.dsg-dokter.nl/

ricky (0) PRO, 5 jaar geleden

Bij een 7 traps automaat ligt dit vaak aan de dsg koppeling. Meestal gaat hij dan ook met toerental sprongen vooruit, dus zeg maar een dansende toerenteller. Maar eerst laten uitlezen en kijken welke storingen er precies in staan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.