Volkswagen : vermogen motor ruitenwisser

Betreft ruitenwissers vóór; ik had/heb problemen met het feit dat de wisser zog. moeizaam gaan. Op de snelste stand lukt het allemaal wel; het raam moet dan wel goed nat zijn. Standen lager zoregn er voor dat het allemaal moeizaam gaat. Ik heb het mechaniek volledig uit lekaar genomen en volledig soepel gemaakt (liep met name bij de wisserbevestiging echt vast) Nu alles gemonteerd loopt het nog niet zoals ik denk dat het hoort. Zou het kunnen dat de motor uitgerangeerd is en aan vervanging toe is? Deze ziet er eigenlijk nog goed uit en van binnen bij de radermechanisme is rijkelijk voorzien van smeer(vet)(als nieuw) Wellicht zegt dit niets over het zwarte ronde deel waar uiteindelijk de motor zit, die niet te openen is. Bij wissers los van de ruit ziet het er ogenschijnlijk wel goed uit en draait alles moeiteloos. Kan iemand mij een hint geven?
Thanks
Marcel

Marcel7025

Geplaatst door Marcel7025 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

bekend probleem. als ik het zo hoor is je ruitenissermechanisme stuk. deze willen nogwel eens corroderen in de draaibussen waarsoor het mech. zwaar gaat lopen.

de wissermotor zelf lijkt me niet de oorzaak...

dus wissermechanisme vervangen en je probleem zou opgelost moeten zijn.


mvg

Marcel7025 (0), 18 jaar geleden

Ik heb dus maar een nieuw mechanisme aangeschaft, incl. motor. Het blijkt nu dus echt de motor te zijn geweest. Die heeft teveel te lijden gehad van die vastgelopen draaibussen. Die had ik bij die oude al reeds gangbaar gemaakt en dus de nwe motor er aan gekoppeld. Alles draait super. (onderdelen wel 2e-hands hoor (motor nw E 380,00 / mechanisme nw E 250,00 nu samen E 125,00) Badankt voor alle aanwijzingen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.