Volkswagen : bout krukasriemwiel

Hallo heren, vandaag hele set gehaald voor mijn distributieriem te vervangen. Maar er zat ook de bout bij van de krukasriemwiel. Nu, mij werd er gezegd deze niet te hoeven vervangen. Wat zal ik doen vervangen of zo laten zitten? Dank U.

erdar

Geplaatst door erdar (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Ik zal Paul ff vragen, Erdar...... Heb de postduif al losgelaten!! Ingeent en al!!!

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo nog eens met mij. Zeg op 180.000km had ik de spanner van de alternatorriem ook laten vervangen. Visueel ziet die er goed ( niet krom) uit (momenteel 270.000km). Hoelang gaat deze eigenlijk mee? Zou ik die ook mee vervangen? Is distributieriem van Gates ok? Dank U.

Santa (0), 18 jaar geleden

Mwaaahhh! Zou dat spul van Gates maar laten liggen, Erdar! Zolang die spanner van de alternatorriem nog recht is zou ik hem laten zitten. Kun je altijd nog vervangen, maar er is natuurlijk niks op tegen om hem preventief te vervangen.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar..

die bout hoef je inderdaad niet te vervangen! voor wat betreft die spanner.. enkel gaan vervangen als deze uit lijn ligt tegenover de andere poelie's.. is dit niet het geval.. mooi laten zitten.

gates riemen zijn niet mijn eerste voorkeur, beter (vind ik) de conti-riem indien je deze kunt krijgen, monteer dan deze riem.

erdar... mijn voorkeur gaat dus uit naar een contitech distributie-set...

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul, die riem zal ik morgen vervangen. Ivm die centraalbout heb ik juist gelezen dat die bout uitrekt en er speling zou komen op de krukaswiel met als gevolg beschadigde krukas. Vervang jij deze nooit? Dank U jongens

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar...

ik bewaar ze wel.. heb er inmiddels bakken vol van.... ik vervang ze dus nooit....

paul,

erdar (0), 18 jaar geleden

Paul na het vervangen van de riem had je me ook aangeraden voor de pomp dynamisch te laten afstellen. Wat kost dat ongeveer bij een dealer aangezien ik hier niemand ken die zo'n toestel bezit? Dank u.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

erdar...

ik zou het zo niet weten! indien ik zelf een distributieriem vervang controleer ik ook altijd de pomptiming, ik reken daar niks extra's voor... maar wat de dealer vraagt zou ik zo niet weten!

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.