Volkswagen : Olie in Koelsysteem gemengd waarom??

Hallo,

Ik heb gisteren gemerkt dat mijn temp. lampje ging knipperen toen ik ging rijden. Ik heb gekeken en had weinig water over in mijn reservoir. Ook zag ik dat er heel veel olie in het reservoir zat. Waardoor kan dit komen? Ik had geen antivries in mijn koelsysteem, alleen water en het winter had ik zo doorgebracht - niet slim nee - Ik heb verder geen lekkage aan de buitekant van motor/radiateur/slangen. Ik heb nooit een extreem hoge temp. gehad waardoor de pakking van de motor kan branden, Als ik nu rij heb ik geen hoge temp maar blijft meestal op de 70/75 graden, wel als ik even de motor laat lopen op stationair gaat ie een klein beetje omhoog. en wanneer ik rij koelt het weer af. Waar moet ik kijken? en nog belangrijker:
Kan ik zo verder rijden want het is heel belangrijk voor mij om met de auto te zijn, en wat kan ik verwachten als ik gewoon doorrijd? Ik bedank bij voorbaat alle mensen met suggesties.
U kunt mij ook vragen stellen onder murathoylu@hotmail.com

Groet,

Murat Albayrak

TDIPower11276

Geplaatst door TDIPower11276 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Hallo Murat, ik denk dat je koppakking lek is. Hierdoor komt er olie in je koelwater terecht. Niet echt verstandig om hier mee door te gaan rijden, dan kost het uiteindelijk nog veel meer.
In het gunstigste geval is het je koppakking, in het ergste geval een scheur in je cilinderkop. Koelsysteen laten afpersen en, indien nodig, cilinderkoppakking vervangen.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

santa vergeet het belangrijkste bij het vervangen van een koppakking,

kop laten controleren op kromtrekken en indien nodig laten vlakken!

Santa (0), 18 jaar geleden

Ach ja Arie, dat is zo vanzelfsprekend... Maar je hebt gelijk!

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

jij wilt ze de kost niet geven santa die de kop zo weer terug monteren en met 5 dagen weer de boel uit elkaar moeten halen.

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

En dan, om volledig te zijn. de kop ook even op scheuren laten testen door het revisiebedrijf. Je wilt ze evenmin de kost geven die 'm even over de vlakbank jagen en dan aannemen dat alles goed is.

Audidriver73 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou ook gelijk thermostaat vervangen, wordt als goed is standaard gedaan wanneer koppakking vervangen wordt.

TDIPower11276 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hallo mensen,

Ik heb het oliefilterhuis laten vervangen en het probleem is opgelost.
Deze omdat in het oliefilterhuis leidingen van olie en water doorlopen. (olie afkoelen)
ik denk dat er een lek was in de leiding en dat er olie in de waterleiding is gekomen (oliedruk is hoger dan waterdruk) in april vervangen en tot heden geen problemen gehad (half juni).

bedankt voor alle suggesties en tijd..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Overig of stel zelf een nieuwe vraag.