Volkswagen volkswagen sharan 1.9 TDI 110 PK: vermogen valt weg tijdens trekken caravan

Bouwjaar: 1998

ik Bij het trekken van mijn caravan (1000 kg)kom ik de laatste jaren heel af en toe het volgende tegen. Bij het rijden in vijfde versnelling rond 2200/2400 toeren valt het soms voor dat - wanneer ik iets aan het versnellen ben - mijn turbo afslaat. Dan trekt de wagen helemaal niet meer. Dit komt telkens voor als ik een vrachtwagen inhaal en wanneer de caravan wordt aangezogen naar de vrachtwagen. (eenmaal ook gehad met een stevige rukwind voorop). Bij het afleggen van het contact is het probleem opgelost en rijdt de wagen weer zoals het hoort. Echter vaak gevaarlijk in drukke situaties wanneer je niet naar de pechstrook kunt. Zou dit de luchtmassameter kunnen zijn die het begeeft ? De wagen zonder caravan trekt altijd zonder probleem.

Pieter9048

Geplaatst door Pieter9048 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Laat de auto eens uitlezen, kijken welke storing naar boven komt.
Lijkt me dat de turbodruk te hoog wordt waardoor hij in noodloop gaat ter beveiliging.

tip: www.tdiclub.nl

Suc6
Tim.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

deze oorzaak moet gezocht worden in een aantal componenten!
weastegate!( op de turbo )( magneetklep )(vacuumslangen, controleren )

paul,

volgwagen (0) PRO, 19 jaar geleden

hou het maar op het laaddruk regel ventiel(magneet klep). zeker gezien het probleem weer voorbij is als je de wagen van het contact af hebt gezet.
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.