Volkswagen Passat : Versleten nokkenas

VW Passat TDI 96 KW

Versleten nokken as altans een nok was abnormaal afgesleten.
Klepstoter was zelfs gebarsten.
De volgende nok was ook iets afgesleten en de klepstoter was licht gedeukt.
De dealer vond geen garantie slecht onderhoud, maar de olie is volgens voorschrift ververst.
Komt dit vaker voor de dealer zei nooit.

ghk129

Geplaatst door ghk129 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jaap4715 (0), 18 jaar geleden

Ik heb dit een keer gehad met een alfa 146 maar die had 280000 km gereden.Het gebeurt ook wel bij het gebruik van verkeerde olie.


Groeten,

jaap

Marck1 (0), 18 jaar geleden

Dit was ooit een typische Ford, later een Opel OHC kwaal. Hardingslaag van de nokken en dan gaat het hard. VW heb ik ook nog niet eerder gehoord. Kan natuurlijk een materiaal- of constructiefout zijn. Een te ruim, of juist te krap oliekanaal naar de nokkenas kan chronisch te weinig smering opleveren.....Heb je de lagers van de nokkenas al bekeken?
Let er na vervanging op dat je olie volgens VAG specs gebruikt. Verder heb ik geen verkeerde ervaringen met Slick50. Ik zal niet zeggen dat ik zeker weet dat het werkt, maar in de motoren waarvan ik weet dat het erin is toegepast heb ik tot nu nog geen smering gerelateerde problemen meegemaakt.
Tot slot: stuur de oude rommel (nadat je foto's hebt gemaakt) naar Pon in Leusden. Als de dealer niets durft, wil dat nog niet zeggen dat de importeur geen coulance zou willen toepassen.

Santa (0), 18 jaar geleden

Het nadeel van olie-toevoegingen zoals Slick 50 is, dat je achteraf nooit kunt vaststellen of het gewerkt heeft. Een dieselmotor die normaal bereden wordt en normaal onderhoud krijgt, kan ook hoge kilometerstanden bereiken. Een benzinemotor ook, trouwens. Onderzoeken door TNO hebben in ieder geval niet kunnen vaststellen dat olietoevoegingen een toegevoegde waarde hebben. IK denk dat je beter kunt investeren in een goede kwaliteit motorolie EN normale rijstijl.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.