283 bezoekers online

Volkswagen Golf 4: Versnelling wil niet in zijn 1

Bouwjaar: 2000

Hallo, wij hebben een lesauto binnen staan met km 300000 op de teller en deze wil niet meer in zijn 1e versnelling. Alle schakelstangen zijn gecontroleerd en zijn niet stuk of ruim. Ook als je met de hand rechtstreeks op de bak probeert wil hij niet in zijn 1. Wij vermoeden dat de bak stuk is, ook omdat het een lesauto is. Graag wil ik vragen wie heeft dit probleem al eens bij de hand gehad.

bandenman

Geplaatst door bandenman PRO , lid sinds 17 jaar geleden

1 Reactie

ronvanmaaren, 16 jaar geleden

waarschijnlijk is de vertanding van de synchomesch door verkeerd schakelen beschadigd. De leerling wil nog wel eens bij het doorschakelen naar 1 i.p.v. 3 schakelen. Dit komt vooral door het hakerige mechanisme van de Golf, waarschijlijk een SDi. Want de TDI's hebben kabels in plaats van stangen.Schakelt de bak ook niet in als de motor niet draait? Dan ligt het in elk geval niet aan de koppeling.

Een leerling hoeft er maar een keer goed naast te zitten en dan is de schade al ontstaan. Dit kan ook gebeurt zijn tijdens een examen. En als je dan toevallig niet meegereden bent dan weet je er niets van.Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.