Volkswagen Golf: versnellingsbak

Bouwjaar: 1996

Hallo, de Golf 3 1.9 Diesel is tijdens het rijden in de derde versnelling vast blijven zitten. Wil niet meer uit deze versnelling. Kan dit een schakelstang probleem zijn? Komt een dergelijk probleem vaker voor? Ik heb een bak van een GTI liggen, kan ik die er voor gebruiken? Alvast dank voor jullie reacties, mvg, Gerrit.

Gerrit3637

Geplaatst door Gerrit3637 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 18 jaar geleden

dit gaat niet goedkomen met je overbrengingsverhouding

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je met die diesel niet harder wil dan 120 dan kan je die bak wel gebruiken, maar echte aanrader is het niet, je wordt namelijk gek van de herrie als je met 120 op 4500 rpm zit.....

verder moet je eerst eens kijken of de bak zich onder de motorkap wel laat schakelen, er kan een probleem met het bedieningsmechanisme zijn.

Gerrit3637 (0), 18 jaar geleden

De bak van de GTI gebruik ik maar niet, was zelf ook al bang dat de overbrening anders was. De bak ligt inmiddels op de werkbank en laat zich niet schakelen. Hij zal dus uit elkaar moeten. Of vervangen door een sloop bak, maar die zijn moeilijk verkrijgbaar. Bovendien heeft de eigenaar van de Gof op dit moment geen geld. Hij moet eerst maar even sparen, voor niets gaat de zon op. Als er iemand is die tips heeft betreffende het uit elkaar halen van deze bakken, dan graag een reactie.
Mvg, Gerrit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.