Volkswagen Passat: versnellingsbak

Bouwjaar: 1996

hallo,
mijn passat diesel van 1996 spugt de versnellingsbak olie aan de bovenzijde bij het vliegwiel ( dopje) er uit en gaat zodoende droog lopen met schurend geluid.
Ik vermeod een overdruk in de bak, maar waardoor en hoezo daar en niet aan de ontluchting, wat is de oplossing?
graag ieders ervaring, alvast bedankt,

henky

henky4457

Geplaatst door henky4457 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Zit je ontluchting van de bak niet vast of verstopt?

erdar (0), 18 jaar geleden

Santa waar ziet die ontluchting dan? Dank u.

Santa (0), 18 jaar geleden

Erdar, als het goed is zit die ontluchting rechts boven op de versnellingsbak aan de voorzijde, vlakbij het koppelingshuis. Je kunt het rubber dopje zien zitten wanneer je de motorkap opent en aan de rechterzijde (daar waar de turbo zit) naar de bovenzijde van de versnellingsbak kijkt. ga dus voor je rechter voor wiel staan en kijk net over de flexibele koppeling van de uitlaat naar de bovenzijde van de versnellingsbak. Dan moet je hem kunnen zien.

henky4457 (0), 18 jaar geleden

er was een gat geslagen in de bak doordat er iets in de bak was afgebroken, zodoende werd de olie door het vliegwiel rond geslingerd en kwam er boven uit achter de ontluchtingsdop

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.