Volkswagen Golf: Versnellingsbak blokeert (type DUS)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Mijn versnellingsbak blokeert af en toe (1 op de 100 X) dit gebeurt wanneer ik van de achteruit naar de 1 schakel of anders om. Wanneer ik dan de koppeling op laat komen maakt de auto een schok door en voel je dat er iets blokkeert. Wanneer je dan in de vrij schakelt en opnieuw een versnelling kiest is het probleem verholpen. Ik heb ondertussen de koppeling en drukgroep vervangen wat geen verbetering heeft opgeleverd. Wat kan dit zijn? Heb al verhalen over afgebroken klinknagels van het kroonwiel gehoord, maar dit lijkt mij onwaarschijnlijk aangezien ik er maar in 2 versnelling last van heb. Het is overgens een DUS bak voor de gene die dat iets zegt.

nielsjansen1976

Geplaatst door nielsjansen1976 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

niels je moet beginnen met de afstelling van het schakelmechanisme tedoen want als dit niet goed staat kan dit gebeuren.

groetjes jan.

Bart_Beier (0) PRO, 17 jaar geleden

denk dat er iets met je schakel vorken,normaal mag je geen 2 versnellingen tegelijk in kunnen schakelen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.