Volkswagen Transporter: versnellingsbak demonteren

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: ACV

Hoe kan ik bij deze bus het beste en snelste de versnellingsbak demonteren??

Ik heb de assen al gedemonteerd en stekkers en schakelstangen ook al los.

moet ik nu de motor opvangen, steun loshalen, bak laten zakken en wegpakken of zijn er andere remedies?

ik hoor graag reacties

Mike24

Geplaatst door Mike24 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

Geen airco?? dan het front er afslopen en motor met bak en al er in een keer uithalen met een werkplaatstakel gaat net zo snel. Scheelt je een hoop gehannis onder de wagen.

(vergis je niet in het gewicht van deze bak, laat je de motor zitten, dan is hij zonder versnellingsbaksteun en brug niet fatsoenlijk en spanningsvrij te monteren.)

johndoornbosch (0) PRO, 14 jaar geleden

als je weet hoe het moet is het een ''eitje'' om de bak uit te bouwen,wat je moet doen als je geen spindel hebt om de motor te ondersteunen is een brede sjorband onder de motor door en hem daarmee opvangen.
ik doe zo'n klusje in minder dan 4 uur,veel makkelijker werken dan de passat of golf.


gr john

Mike24 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb de motor ondersteund nmet een transmissiekrik en daarna de steun boven de bak weggehaald. De dynamo heb ik ook gedemonteerd zodat de motor helemaal om kan naar voren.De motor zover mogelijk naar voren gedrukt en een steun er tussen gemaakt en kon daarna de bak zo loshalen en erachter wegpakken(met z'n tweeen)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.