Volkswagen Golf: versnellingsbak gaat stroef, en bij stationar toerental trilt de

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 GL 90PK

ik heb 2 problemen, de versnellings bak gaat nogal stroef de laatste tijd, het verschilt per keer, soms hoor je een soort schurend geluid als je stil staat en hem in een versnelling zet, maakt niet uit welke. onder het rijden maakt hij geen geluid ofzo. en als het de koppeling zou zijn, waar kan je aan een goedkope/ imitatie kunnen komen, en wat kost dat dan?

2de probleem, als de motor koud is is het toerental hoog, maar dat komt door de autoamtische choke, maar als hij eenmaal warm is zakt het toerental onder de 1000 en begint de auto erg te trillen, klein beetje gas en dan is het trillen weg. kan je dit afstellen op de een of andere manier?
gr lennart

Lennart18

Geplaatst door Lennart18 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

1e zit erwel (genoeg) olie in de bak
2e carburateur kan je afstellen
beginnen met alles in basis te stellen
gasklep(pen)
choke

stefan84 (0), 17 jaar geleden

indien je er 'niet veel verstand' van hebt,zou ik het zelf niet doen,dan kun je het beter laten afstellen door iemand die het vaker gedaan heeft..is niet slecht bedoelt maar anders heb je kans dat hij slechter gaan lopen dan voorheen..

trilt je motor niet erg als hij stationair loopt ? controleer anders ook even de motorsteunen..

maakt hij een schurend geluid indien je koppeling niet is ingetrapt ? en is het geluid weg als je hem wel intrapt ?

Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.