Volkswagen 0: Versnellingsbak Golf 4 1.6 bj 99 benzine

Ik heb het volgende probleem/vraag.

Mijn versnellingsbak heeft het opgegeven, toen heeft de monteur een tweedehands met 3 maanden garantie voor 650,00 euro erin geplaatst. Ik was niet tevreden over de kwaliteit, en op deze manier werd de versnellingsbak 3 keer vervangen, ik ben nog steeds niet tevreden, het schakelt zwaar, je moet echt druk uitoefenen, het maakt ook nog herrie en als er een beetje beweging in de auto zit kan je niet naar 1 schakelen.

De monteur zegt dat gereviseerde bakken zo zijn, is dit waar? Ik dacht dat gereviseerde bakken als nieuw waren of zit ik ernaast, en als een bak vanaf het begin niet lekker werkt dan moet je snel problemen verwachten.

Ik ben zelf een leek, dus hopelijk hoor ik iets van jullie. Moet ik hiermee tevreden zijn of verder zoeken.

Groetjes
Ari

Arido

Geplaatst door Arido (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat ze moeten controleren is de afstelling van het schakelmechaniek,deze eventueel opnieuw afstellen en smeren,dat zou kunnen schelen,moet er wel bij zeggen dat deze bakken over et algemeen niet echt soepel schakelen van zichzelf,maar rijdend in z'n 1 zetten zou wel moeten kunnen.
Het zou ook nog kunnen zijn dat je een probleem met jou koppeling hebt,dat hij niet goed vrij komt.
Maar wat bedoel je met herrie? tijdens rijden of tijdens schakelen?

Arido (0), 16 jaar geleden

Bedankt Ricky voor je reactie. Ik heb geen probleem met de koppeling, die is nieuw, en de herrie is tijdens rijden, dus behalve het geluid van de motor hoor je nog een geluid bij en dat had ik vroeger niet. Om eerlijk te zijn vertrouw ik de monteur niet meer, de eerste keer mag het wel slecht zijn maar bij de tweede en derde keer moeten we toch wat hebben. Ken je misschien een goed versnelling bedrijf in de omgeving van Amsterdam?

Bedankt
Gr
Ari

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Nee wij monteren altijd ruilbakken van de importeur,zou als ik jou was ff langs een andere garage rijden om nou eens goed te laten beoordelen wat er nou stuk is,want het is een beetje een raar verhaal die 3 bakken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.