Volkswagen Golf: Golf IV TDI (101 pk 74 KW) kan z'n vermogen niet kwijt ??

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Vreemd probleem met een net aangeschafte TDI. Bouwjaar 11-2002, kilometerstand 105.000. Had al het vermoeden dat de auto voor z'n pk's rap was. Voelt net zo snel aan als mijn vorige 130 pk TDI. Heb dus het vermoeden dat de auto gechipt is . Omdat deze auto echter standaard geen tractie heeft ervaar ik iets tijdens het rijden wat voor mij nieuw is. Bij (bijvoorbeeld) rijden in z'n 3e versnelling met een sneldheid van ongeveer 70 km/u en dan vol gas intrappen om weg te accelereren. Dit lukt niet omdat het wel lijkt of de motor z'n vermogen niet op de weg kwijt kan. Je hebt het gevoel of je slipt en of de motor gaat inhouden (soort van begrenzerachtig gevoel). Iets gas terug en de auto gaat er als een speer vandoor. Ben ik in het verleden nu verwend geweest met tractiecontrole (kan me niet herinneren dat het lampje van de tractie zo vaak ging branden) of .......? Uiteraard doet dit zich niet alleen in z'n drie voor maar ook in andere versnellingen zo rond de 2 á 2500 toeren. Nogmaals, ik weet niet of de auto gechipt is maar dat moet haast wel. Sorry als dit een domme vraag is, maar weet iemand wat ik bedoel en of het normaal is of toch duidt op een andere storing ?

bertus43

Geplaatst door bertus43 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik krijg het idee dat de motor inhoudt,laat hem eens uitlezen.

steef11065 (0), 16 jaar geleden

was je vorige auto ook met een pompverstuiver?
Ik heb namelijk ook de 74 kw en niet gechipt en die gaat ook als een speer en die houd niks in
Inderdaad even laten uitlezen anders misschien een keer v power tanken of reinigingsmiddel

Groetjes Steef

bertus43 (0), 16 jaar geleden

Steef,

Ja, m'n vorige was ook een pompverstuiver. Het is niet zozeer inhouden. Het toerental klimt in eerste instantie en zakt daarna omdat ie het vermogen niet op de weg kwijt kan lijkt het wel. Het is een beetje te vergelijken met rijden op glad ijs, je kunt gas geven maar er gebeurt niks. Een klein beetje minder gas en hij gaat als de brandweer. Er valt wel mee te leven als je wat gedoseerd gas geeft. Laat 'm wel even uitlezen bij de VW. Kom er nog op terug als er wat uitkomt! Dank voor de reacties.

jetten (0) PRO, 16 jaar geleden

volgens mij slipt je koppeling

bertus43 (0), 16 jaar geleden

Probleem opgelost. Auto eerst laten uitlezen bij de VW. Geen storingen opgeslagen! Na een tip van een collega brandstoffilter vernieuwd. Filter zag er al "oud" uit en bleek inderdaad verstopt. Bij vol gas geven kreeg de motor domweg te weinig diesel! Dank voor de reacties !!

Emporio (0), 16 jaar geleden

Ik heb het probleem met dat zwarte rook bij het optrekken en bij het verzetten van versneling maar bij mij is het wat heviger dan bij normale rookuitstoot ,

Ik heb een GOLF IV 1900 SDI bj98 , 120.000 km,

Ik heb wat van da ding voor in uw brandstor toetevoegen voor de sproeiers te reinigen in het tank gegoten , en de inlaat kanaal gespoten met een product voor het reinigen van de kanaalen en de egr mijn egr klep is niet afgesloten en er zit een nieuwe KAT ,



Wat zou het zyn ,,,

PLSSSSSS HELP ME!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.