Volkswagen Polo: versnellingsbak olie wisselen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Ik zou graag de versnellingsbak olie willen wisselen.
Ik vond (niet geheel) onderaan de bak een zeskant-schroef die je met een inbus eruit kan draaien. Na losdraaien kwam er een beetje olie uit.
Bovenop de versnellingsbak zit en schakelaar die eruit ziet als een bougie. Als ik die eruitdraai heb ik geconcludeerd dat ik via dit gat olie kan bijvullen.

Het is echter zo dat ik de oude versnellingsbakolie er niet helemaal uit krijg. Moet je dit met een speciaal stuk gereedschap (zuiger) uit de bak zuigen ofzo?
Als ik met mijn vinger in het gat van de zeskant-bout voel, dan voel ik een forse verdieping in de bak die vol met olie staat. Daar zit mogelijk troep en gruis in, en dat wil ik eruit hebben.

Ik kan geen andere bout vinden die echt helemaal onderin de bak zit.
Graag hulp.

bart1976

Geplaatst door bart1976 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

als jij je linkerwiel verwijderd kijk je op de zeikant van je bak,onderaan zit een grote inbus om af te laten en rechtsboven de steekas zit een grote inbus om hem bij te vullen,denk erom dat je nooit zomaar bouten uit je versnellingsbak draait,bij de verkeerde bout valt er aan de binnenkant iets af en moet je bak uitelkaar en er gaat 1.9 liter in bij volledig lege bak.

bart1976 (0), 9 jaar geleden

aan de zijkant vond ik inderdaad een dikke inbus (ongeveer 15mm) om de olie af te laten. Deze zit echter (zoals ik al schreef) niet geheel beneden, dus er blijft heel veel olie achter.
Helemaal onderin de bak vin ik een vele kleinere inbus-schroef (ongeveer 5mm). Is dit aflaatschroef waar je over sprak?

anoniem-1573996169 (0), 9 jaar geleden

geen inbussen losdraaien waarvan je niet weet waar ze voor zijn,er kan aan de binnekant in je bak iets mee vast zitten wat er zomaar spontaan vanaf kan vallen ,uitzuigen met een oliespuit is een optie
[url=http://postimg.org/image/qdz8sjckp/][img]http://s28.postimg.org/qdz8sjckp/polo.jp...[/img][/url]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.