Volkswagen Golf: Versnellingsbak: slecht afschakelen naar 2de

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Hey,

Leuk mijn eerste bericht op dit forum:

ik heb een VW golf SDI '99 gekocht met een verkeerde versnellingsbak in een DUW voor de kenners en ik heb deze dus vervangen door een DUS (orgineel) revisiebak. Ik wist dit bij de aankoop dus geen probleem. maar nu komt het: Ik heb er nu een jaartje mee opzitten een kleine 35000 km en nu heb ik soms problemen om heb proper in tweede af te schakelen. Hij gaat er wel in maar juist op het einde knarst hij even met de tanden. Hij doet dit dus niet altijd, eigenlijk heel weinig en vooral als hij koud heeft. Nu moet ik er wel bij zeggen dat de klok deze maand de 300 000km is voorbijgelopen. Niet dat het te merken is aan de auto zeker niet. Wat denken jullie???
Ik denk in de volgende richtingen:
De koppeling verleten? maar hij slip niet door en als je de test doet met de handrem op valt hij direct stil.

Het schakelmecanisme verleten? De verbindingstagetjes zijn vervangen samen met de bak, de rest niet.

mvg,
Frank

VW/RR-Frank

Geplaatst door VW/RR-Frank (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

frank ik houd het erop dat je synchromesring slechter wordt en daardoor niet snel genoeg af remt waardoor je geknars hoort.
als je rustig schakeld heb je dan ook last of alleen met snel schakelen.
meestal als je synchromesring slecht wordt kan je gewoon rustig schakelen zonder geluid om dat er dan meer tijd is om de snelheid van de tandwielen aan elkaar aan tepassen.

groetjes jan.

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Doe eens een oliewissel met Castrol TAF-X. Veel kans dat het merkelijk beter is. Sleet los je echter hiermee niet op.

degrgiov (0), 17 jaar geleden

'k zit met hezelfde probleem ook bij een sdi, alleen mijnen bak heeft nog geen 80000 km gebold, waar kan je het type versnellingsbak vinden ?

VW/RR-Frank (0), 17 jaar geleden

Hey,

Alvast bedankt voor de antwoorden, maar...
Heb dus na lang zoeken de TAF-X gevonden en in gebruik van een goede 1500km en verschil = niks wel een beter schakelgevoel in het op schakelen.
Heb dus ook dat traag schakelen geprobeert en dat werkt. Enkel als hij heel koud heeft dan is er geen ontkomen aan knarsen.
Hoe is het mogelijk dat ik meer dan 750 euro uit geef en dan maar 30000km verder geraak.
Er is dan toch een slechte reviesie gebeurt aan die bak niet?
Ik ga de verkoper hier eens over aanspreken...
Wordt vervolgd

@ degrgiov: het type is terug te vingen op die witte vierkante identificatie stikker, één plakt in de koffer aan het reserve wiel en één plakt er normaal in je onderhoudboekje ongeveer 10 x 10 daar staat alles op van je wagen weliswaar in code nummers, maar daar zal je we DUS vinden of DUW of ...

Mvg,
FTh

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

frank het zou kunnen dat de revisie niet goed is uitgevoerd maar het kan ook door de schakel maniet komen.
ik zeg niet dat dat zo is maar houd dat wel in je achter hoofd.
en wat hebben ze 30000 km geleden vervangen?

groetjes jan.

VW/RR-Frank (0), 17 jaar geleden

Wat bedoel je juist met de schakel maniet
Wat is er vervangen: Mijn versnellingsbak in ruil gegeven voor een revisie bak van het juiste type (DUS) ik heb deze dan in mijn VW geplaatst en heb dan ook de verschillende (3) stangskes vervangen. Ik heb voor de rest niks vervangen. de stang van de pook met rubber wieltje naar de motor ruimte, het scharniermechanisme, enz heb ik niet vervangen.

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

frank dat maniet is een schrijffout en moet manier zijn ik heb een toetsje verkeert aangeraakt.
ik bedoel dat er mensen zijn die hem ere in rammen en dan gaat de boel snel stuk maar dat wil niet zeggen dat jij dat doet maar ik gaaf dit aan als voorbeeld.
als je netjes er mee omgaat dan zal er iets in de bak versleten zijn waar ze dan niet geod naar gekeken hebben met de revisie maar ja dat is waarschijnlijk moeilijk om dat aan tedragen dat zul je zelf moeten bekijken hoe je dat in het vat giet.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.