Volkswagen Golf: Antivries G12

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19TDI

Antivries G12 wat origineel in de golf zit mag je deze vermengen met water of andere antivries? G12+ mag je blijkbaar wel met beide vermengen?

saxofoon

Geplaatst door saxofoon (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarom zou je mengen??? Gewoon met G12+ bijvullen, zit je altijd goed. Dit mag je wel bijvullen als er G12 in het systeem zit.


Gewone (oude) G12 kun je niet mengen, het reageert met andere type's koelmiddel en kan gaan schiften en de hele boel verstoppen. Uitzondering: G12+

saxofoon (0), 17 jaar geleden

maar mag je G12 nu wel met water mengen?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=saxofoon]maar mag je G12 nu wel met water mengen?[/quote]
absoluut niet!! mengen met water.. enkel bijvullen met een G-12 (+) koelmiddel.

paul,

saxofoon (0), 17 jaar geleden

Bedankt.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=oilap]Antri vries, koelvloeistof G12, G12+ , whatever, bestaat hoofdzakelijk uit water, met door de fabrikant toegevoegde dopes en kleurstoffen.[/quote]
YEAH-RIGHT, al ooit gehoord van een 60-40 mengsel glycol/water ????, want niet het water, maar de GLYCOL is het hoofdbestanddeel van koelvloeistof. deze wordt met water aangelengd om een optimale vriesbescherming te verkrijgen.

Bijvullen met gedestileerd water kan wel, maar inderdaad zal het vriespunt stijgen.

Groeten Marcel

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=oilap]Antri vries, koelvloeistof G12, G12+ , whatever, bestaat hoofdzakelijk uit water, met door de fabrikant toegevoegde dopes en kleurstoffen.
Bijvullen met (gedestileerd) water kan bij iedere soort, alleen zullen de eigenschappen achteruit gaan, doordat de oplossing minder sterk wordt.[/quote]
auw auw!! en plots is meneer peter offline...

paul,

gerard1969 (0), 17 jaar geleden

De volledige naam is ethyleenglycol. Dit is een kleurloze, iets stroperige alcohol met zoete smaak dat als antivriesmiddel wordt gebruikt in radiatoren van auto's. Het smeltpunt ligt bij -13,0 C en het kookpunt ligt bij 197,3 C.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

In frankrijk enige jaren geleden ook wel gebruikt om de krappe wijnvoorraad aan te vullen. Vanwege de zoete smaak paste hij keurig in het bouquet van gedestingeerde franse wijnmerken. Glycol is in diverse soorten op de markt, Monoethyleenglycol is de meest bekende maar ook di- en triethyleenglocol is een veelgebruikte grondstof, evenals monopropyleenglycol ( vooral gebruikt in de shagindustrie) en dipropyleenglycol wat vele toepassingen vindt.

Bijkomend wordt van de afvalstoffen na fabrikage van TEG ( de TEG-Bottoms), ook onze welbekende remvloeistof gemaakt.

Groeten, een gewezen ADR-Tankwagenchauffeur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.