Volkswagen Touran: verspringen temperatuurinstelling climatronic bij verstellen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6FSI

Mijn climatronic verspringt regelmatig bij het temperatuur wijzigen (warmer zetten) van bijv. 17,5 gr naar 16,0 gr naar 18,5 gr. of (bij kouder zetten) van 21 gr naar 18,5 gr naar 20,0 gr en dan weer naar 19,0 gr. etc, etc. Uiteindelijk krijg ik hem wel waar ik hem hebben wil maar ik moet een tijdje blijven draaien dan om de door mij gewenste instelling te krijgen. Beide knoppen hebben dit probleem. Het valt me op dat het 's ochtends als het interieur koud, dit bijna altijd voorkomt. Wat is hier aan te doen?

gerard3569

Geplaatst door gerard3569 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

gerard

om voorlopig kosten te besparen is het verstandig eerst een evt storing uit te laten lezen, maar ik ben bang voor een defect aan de climatronic.

paul,

gerard3569 (0), 17 jaar geleden

Paul,

Helaas, hij geeft geen storingen. Zit de electronica in de climatronic-unit en zal met het vervangen van de unit het probleem opgelost zijn dan? En als ik een unit van een Golf erin zet moet ik dan enkel de unit resetten of heeft zo een unit andere instellingen qua zonlichtdetectie in relatie tot bijv. blowersnelheidinstelling omdat een Golf wat kleiner is dan een Touran? Of zijn alle basisinstellingen van een climatronic van VW identiek?

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Meetwaarden lezen met de testkast,daarin kun je de knoppen testen op werking.
Denk ook dat clima unit stuk is.
Kijk naar het onderdeelnummer als je een tweedehandse neemt,daarna laten coderen.

Ricky

gerard3569 (0), 17 jaar geleden

coderen, wat bedoel je daar precies mee?

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=gerard3569]coderen, wat bedoel je daar precies mee?[/quote]
Het climatronic regelapparaat aanpassen (coderen) aan de accesoires van de auto,wel of geen stoelverwarming,europa of amerika,wel of geen airco,enz....enz...

Ricky.

gerard3569 (0), 17 jaar geleden

ik ben van plan er een van een NL Golf te kopen met airco echter met stoelverwarmingsdraaiknoppen erop terwijl ik die laatste optie niet in mijn Touran heb. Dien ik dan die functie uit te schakelen alsi kzelf geen stoelverwarming heb, ik neem aan dat het een aparte stekker is die ik toch niet kan aansluiten hiervoor. of loopt hij dan in storing hierdoor?

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan zou je die functie uit kunnen schakelen,alleen raad ik aan om precies dezelfde unit aan te schaffen,om problemen later te voorkomen.

Ricky,

thijs11387 (0) PRO, 17 jaar geleden

Volgens mij is er een software update voor is wel niet voor deze klacht maar je kunt het altijd proberen.

Groet Thijs

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.